02/08/2017 | Yazar: Kaos GL

Müftülere nikâh yetkisi verilmesi tasarısını Hükümet savunuyor, kadınlar tasarının geri çekilmesi için eyleme hazırlanıyor.

‘Aklınızdan bile geçirmeyin!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Müftülere nikâh yetkisi verilmesi tasarısını Hükümet savunuyor, kadınlar tasarının geri çekilmesi için eyleme hazırlanıyor.

Evlendirme yetkisi bulunan görevlilere il ve ilçe müftülerinin eklenmesini öngören tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Feminist ve kadın örgütlerinin laiklik ilkesine ve kadın haklarına aykırı olduğu için tepki gösterdiği tasarı, hükümet tarafından evlendirme işlemlerinin kolaylaştırılması gerekçesi ile savunuluyor.

“Tasarı geri çekilmeli”

'Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı' içinde yer alan “müftülere nikâh yetkisi” 25 Temmuz Salı günü Meclis’e sunuldu. Müftülere nikâh yetkisi verilmesinin laiklik ihlali olacağı, toplumdaki ayrışmayı hızlandıracağı ayrıca çocukların erken yaşta evlendirilmesini kolaylaştıracağını belirten kadın örgütleri tasarının geri çekilmesi için çağrıda bulunuyor, tasarı çekilmezse Türkiye genelinde eylemler gerçekleştireceklerini ifade ediyor.

Ankara Kadın Platformu tasarıyı tartışacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabında tasarının laiklik ilkesi gereği olduğunu ileri sürdü. Bozdağ’ın açıklaması tasarının geri çekileceğine dair bir sinyal vermezken, Ankara Kadın Platformu yarın tasarıya karşı eylem gerçekleştireceklerini duyurdu.

Ankara Kadın Platformu, “Müftülere ve imamlara nikâh yetkisini aklınızdan bile geçirmeyin” diyor ve tasarıya karşı 3 Ağustos Perşembe günü, 18.30’da, Kuğulu Park’ta tasarıyı tartışmaya çağırıyor.


Etiketler: kadın
İstihdam