16/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Amerikan İdolü yarışmacısı Rayvon Owen, çıkış şarkısının klip senaryosunu cinsel yönelimine uygun biçimde değiştirerek açıldı.

‘Amerikan İdolü’ klip senaryosunu değiştirerek açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerikan İdolü yarışmacısı Rayvon Owen, çıkış şarkısının klip senaryosunu cinsel yönelimine uygun biçimde değiştirerek açıldı.

Amerikan İdolü yarışmasının 14. sezonunda 4. gelen Rayvon Owen, çıkış şarkısının klip senaryosunda değişikliğe gitti ve eşcinsel olarak açıldı.

Başta Owen’in bardan bir kadınla ayrılmasıyla sonlanan klip senaryosu, şarkıcının isteği üzerine değiştirildi. Yeni senaryoyla birlikte Owen klibin sonunda bir erkekle öpüşüyor.

Billboard dergisine konuşan 24 yaşındaki şarkıcı, “klibin öyle işlendiğini okuyunca dürüst olmam gerektiğini biliyordum. İnsanlara geçmişte de yalan söylemedim ama gerçek hep es geçiliyordu” dedi.

“Gey olduğumu bildiklerinde bana oy verirler mi?”

Kimliğiyle sanatını ayrı tutarak pek çok şeyden mahrum kaldığını belirten Owen, yarışmada açılmaktan korktuğunu anlatıyor:

“Sonuçta çok fazla insana, küçük şehirlere, muhafazakâr insanlara, benim büyüdüğüm çevrenin benzerlerinde yaşayan insanlara ulaşan bir yarışma. Hayatımın bu parçasını onlarla paylaşırsam bana oy verirler mi diye korkuyordum.”

14 Şubat Sevgililer Gününde yayımlanan klipte Owen, aktivist Shane Bitney Crone ile öpüşüyor. Şarkıcı, 2013 yapımı Bridegroom adlı belgeselde yaşadığı trajediyi paylaşan Crone ile geçtiğimiz yıl tanışmasının ardından açılma kararının kuvvetlendiğini söylüyor. Filmde, Crone’nin partneri Tom Bridegroom’u hastanede ziyaret etmesine izin verilmemesi ve onu kaybettikten sonra ailesi tarafından cenazeye katılmaması yönünde uyarılması anlatılıyor.

“Ne kadar dua ettim bilemezsiniz”

Güneyde Hristiyan bir ailede büyüdüğünün altını çizen Owen “oralarda bu konu bugün bile tabu. İnsanlar evlerinden atılıyor, aileler evlatlarını reddediyor. Annem beni hâlâ sevse de başta hiç kolay olmadı” diyor.

“Özellikle bir Afro-Amerikan olarak, bu meselenin kilisede konuşulması gerektiğine inanıyorum. Büyük bir dinî müzik yıldızı olan Kirk Franklin, pek çoğumuzun uğradığı muameleden ötürü LGBT toplumundan özür diledi. Kilisede herkese yer olduğunu, ki çok doğru, ve Tanrı’nın istisnasız herkesi sevdiğini söyledi. Eşcinselliğimden sıyrılmak için ne kadar dua ettiğimi duysanız ağzınız açık kalır.”

Owen çıkış şarkısıyla kendi hayatında geldiği noktayı özetliyor: “Yapacak bir şey olmadığını, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeniz gerektiğini çok iyi anlatan bir şarkı bu. Karşınıza bir de seveceğiniz biri çıkarsa ne mutlu.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam