08/12/2014 | Yazar: Kaos GL

ABD’de 12 yaşındaki Ronin Shimizu, amigo olduğu için okul arkadaşlarının zorbalığına maruz kalarak hayatına son verdi.

‘Amigo takımının tek erkeği’ zorbalık sonucu intihar etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaliforniya’daki Folsom Ortaokulu öğrencisi olan 12 yaşındaki Ronin Shimizu, amigo olduğu için okul arkadaşlarının zorbalığına maruz kalarak Çarşamba günü öğleden sonra hayatına son verdi.

 

Okulun bağlı bulunduğu bölge, Ronin’den küçük bir erkek çocukları daha olan ailenin, oğullarının zorbalığa uğradığı birçok olay hakkında şikâyette bulunduklarını ve yetkililerin konu hakkında protokolün uygulandığını söylediklerini tasdik etti. Folsom Cordova Okul Bölgesi geniş çaplı bir zorbalık karşıtı kampanya yürütmekte olduklarını da ekledi.

 

Öte yandan arkadaşları, zorbalığın sona ermediğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Ronin Folsom Orta Okulu’ndan evde eğitim görmek üzere ayrılmıştı.

 

Perşembe gecesi, arkadaşları ve aileleri Shimizu ailesinin evinin etrafında, Ronin’in anısına gece boyunca mum ışıklarıyla sessizce beklediler.

 

CBS Sacramento’ya konuşan sınıf arkadaşlarından biri “Amigoluk yaptığı için insanların onun eşcinsel olduğunu söylediğini duydum” dedi. Ronin, Vista Junior Eagles Amigo Takımı’ndaki tek erkekti.

 

11 yaşındaki Mia Kleinbardt Fox40’a “Amigo olduğu için ona zorbalık etmek hiç doğru değil, onun yapmayı sevdiği şey buydu” diye konuştu.

 

Diğer arkadaşlarıysa Ronin hiçbir zaman bu kadar incindiğini belli etmediği için, olanlar karşısındaki şaşkınlıklarını ifade ettiler.

 

Ronin’in tiyatro kulübünden arkadaşı Hunter Reed “Yaptığı işi öyle tutkuyla yapıyordu ki insanların ne söylediğini hiç umursamıyor gibiydi. Hayatına devam ediyordu. Her zaman çok mutlu görünürdü, sanki tanıdığım en mutlu insan oydu” dedi.

 

Okulun öğrencilerinden Riley Coleman “Birinin zorbalık yapan çocukları çağırdığını ve onlara Ronin’in öldüğünü söylediğini duydum, hepsi şok olmuşlar. Bu onlara söyledikleri şeylerin insanları ne kadar incitebileceği konusunda bir ders olmuştur” diye konuştu.

 

“Bu olayla ilgili, zorbalık iddialarına nasıl karşılık verdiğimizi araştırıyoruz ve bunu gelecekte oluşabilecek benzer şikâyetlere nasıl karşılık vereceğimize karar vermek açısından bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” diyen Folsom Cordova Okul Bölgesi’nden Daniel Thipgen, yetkililerin çocuğun ailesinin şikâyetlerini incelemekte olduğunu söyledi.

 

Kaynak: LGBT Feed


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam