23/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Özgürlükçü Anayasa Platformu, Yargıç Orhan Gazi Ertekin, Prof. Turgut Tarhanlı ve Avukat Meral Danış’ın konuşacağı ‘Öncelikli Yasal Düzenlemeler ve Anayasa’ paneli düzenliyor.

‘Anayasa Hazırlık Süreci Yol Temizliği Gerektiriyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Özgürlükçü Anayasa Platformu, “Öncelikli Yasal Düzenlemeler ve Anayasa” konulu bir panel düzenliyor. 27  Kasım Pazar günü saat 14:00’te İstanbul’da, Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılacak panele Yargıç Orhan Gazi Ertekin, Prof. Turgut Tarhanlı ve Avukat Meral Danış konuşmacı olarak katılacaklar.
Özgürlükçü Anayasa Platformu, panel çağrısında son tutuklamalara dikkat çekti.
 
Özel Yetkili Mahkemelerin sivil özgürlükleri tehdit eden bir biçimde çalıştığını bir kez daha gösterdiğen dikkat çeken Platform, “TCK, TMK ve CMK’da kimi maddeler bu keyfi uygulamalara yasal dayanak sağlıyor. Bunların yanı sıra da yasalarda 12 Eylül anlayışını yansıtan bir dizi madde bulunuyor.” açıklaması yaptı.
 
“Anayasa hazırlık süreci bir yol temizliği gerektiriyor”
Anayasadan bağımsız olarak da öncelikli olarak ele alınması gereken yasal değişikliklerin, anayasa sürecinde daha da önem kazandığının belirtildiği panel çağrısında, “anayasa hazırlık süreci bir yol temizliği gerektiriyor” denildi.
 
Özgürlükçü Anayasa Platformu’ndan yaptığı değerlendirem şöyle: “Somut ve inandırıcı bilgiler olmadan alınan tutuklama kararları, tutuklama kararlarının makul gerekçeler olmadan uzatılması, seçilen milletvekillerinin göreve başlayamaması gibi sorunları hak ihlalleri olarak değerlendiriyor ve bunların demokratik anayasa süreci için gerekli olan özgür ifade ve müzakere ortamını engellediğin düşünüyoruz.”
 
“Öncelikli Yasal Düzenlemeler ve Anayasa” paneli sonunda Özgürlükçü Anayasa Platformu, Barış Girişimi, Sivil ve Siyasi Haklar için Girişim, 78’liler Girişimi, Türkiye Barış Meclisi ve SODEV’in katılımıyla acil yasa değişikliklerini amaçlayan kamuoyuna yönelik ortak bir girişimin başlatılması değerlendirilecek.
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam