18/06/2008 | Yazar: Kaos GL

‘Askerden soğutma’ davası başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"Oğlum olsa askere göndermezdim" dediği için hakkında dava açılan Bülent Ersoy ilk duruşmaya katılmadı. Suç duyurusunda bulunanlar "Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü düşündüğümüz için şikayetçiyim" dedi.

Bir televizyon programında 'oğlum olsa da askere göndermezdim' diyen Bülent Ersoy hakkında 'halkı askerlikten soğutma' suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Ersoy 'önceden planlanmış bir organizasyon kapsamında konser vermek için Bodrum'da bulunduğu' için duruşmaya katılmadı. Müştekilerden engelli Hakan Özgül, tekerlekli sandalyesinin arkasına astığı Türk bayrağıyla duruşma salonunda yerini aldı. Özgül, Askerlik Kanunu'nun ve TCK’nin askerlikle ilgili maddelerini anlatırken hakim Özgül'ü 'Biz onları biliyoruz. Neden şikayetçi oldunuz onu söyleyin' diye uyardı. Duruşmaya asker pantolonu, Türk bayraklı tişörtü ve mavi asker beresiyle katılan Savaş Altay ise "Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü düşündüğümden dolayı şikayetçiyim" dedi. Bir diğer müşteki Hayati Karakaş da Ersoy'un tutuklu yargılanmasını istedi.

Polis zoruyla getirilecek

Mahkeme duruşmayı 24 Eylül tarihine ertelerken, katıldığı organizasyonun planlama tarihinin duruşmadan önce belirlenmiş olduğu belgelendirilmediği için Ersoy'un bir sonraki duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verildi.

Ersoy hakkında 'Halkı askerlikten soğutma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Savcının iddianamesinde 'Her Türk asker doğar' sözü hatırlatılarak, Türklerin askerliğe verdiği önem anlatılmış ve sözlerin 'düşünce ve ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirilmeyeceği savunulmuştu.


*Konuyla ilgili haberler:

[[Bülent Ersoy'la yaşamak]] - Hasan Bülent Kahraman

[[Alışmak mı, alışkanlıklarınızdan vazgeçememek mi?]] - Umut Güner

[[Yazınız insanlık suçudur]] – Pınar İlkkaracan

[[Bekir Coşkun’a alışmayacağız]]

[[Sürprizlerin divası!]] - Asu Maro

[[Mustafa Topaloğlu, Bülent Ersoy’dan özür dilemeli!]]

[['Michael Jackson ne kadar siyahsa Bülent Ersoy o kadar transeksüel']]

[[Bülent Ersoy, Baykal'a tazminat ödeyecek]]

[[Bülent Ersoy bebeğin geliri Kaos GL'ye]]

[['Bülent Gelin'e de demokrasi gerek!]]

[[Alışmak...]]

Etiketler: insan hakları, askerlik
nefret