19/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dün bir açık ders yapıldı.

‘Ayrımcılık Karşıtı Ders’ Çanakkale’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dün bir açık ders yapıldı.

 

Kişisel Gelişim Topluluğu etkinliği kapsamında Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel ile Pembe Hayat Derneği’nden Hande Altıntaş LGBTİ’lere dair sıkça sorulan sorular atölyesi yürüttü.

Atölyede toplumsal cinsiyet ve LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) kavramları, LGBTİ hareketinin diğer hareketlerle ilişkisi, ayrımcılık, nefret suçları ve kişisel deneyimler aktarıldı.

Devletin inkâr-imha-asimilasyon politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Soru cevap kısmında ise, özellikle LGBTİ bireylerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı nedeniyle çalışma hayatı, eğitim, sağlık alanlarında yaşanılan sorunlar ele alındı.

Gelen sorular arasında şu örnekler vardı:

"Transfobinin yaygın olması ülkelerin ataerkil bir toplum olmasına mı bağlı?", "Devletin size bakış açısını değiştirmeden bunu halktan beklemek zor değil mi, bunu nasıl aşabiliriz?", " Bugün parlamento içerisinde LGBTİ sorunlarına en çok değinen milletvekilleri kimlerdir?", "Din (İslam) eşcinselliği hastalık olarak görüyor ve sadece sapkınlık olarak değerlendiriyor, sizce bunun doğruluk payı nedir?", "Sizce bu salondan çıkınca algıyı değiştirebilecek kadar güçlü müsünüz?", "biz hep durumu ailesel ve toplumsal olarak konuşuyoruz, devletin inkâr-imha-asimilasyon politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz"

“Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kampüsünüze gelsin!

Kaos GL Derneği, “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrencilerle bir araya geliyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak için “Sıkça Sorulan Sorular” atölyeleri düzenliyor.

Katılımcılara ders sonrasında Kaos GL Dergileri ile Kaos GL Derneği yayınları ücretsiz olarak dağıtılıyor.

LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler egitim@kaosgl.org adresine e-posta göndererek “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ni kendi derslerine davet edebilirler.  

Bu etkinlik Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği ve Pembe Hayat ile Kaos GL derneklerinin birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Kaos GL Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu Norveç Büyükelçiliği ve Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam