02/06/2017 | Yazar: Kaos GL

National Geographic Türkiye Haziran sayısında, çizgi roman sever lubunların mutlaka okuması gereken bir yazı var… Kaçırmayın!

‘Bam! Güm!Pat! Süper kahramanlar önyargıları saf dışı bırakıyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

National Geographic Türkiye Haziran sayısında, çizgi roman sever lubunların mutlaka okuması gereken bir yazı var… Kaçırmayın!

                                                       Virgil'den bir kare

National Geographic Türkiye Haziran sayısında Jeremy Berlin’in “Çizginin Dışı” başlığıyla çevrilen yazısına yer vermiş. Çizgi roman sever lubunların atlamaması gerektiğin düşündüğümüz bu yazı, ana akım çizgi romanda değişen karakterleri, dönüşen hikâyeleri konu ediniyor.

““Bam! Güm!Pat! Süper kahramanlar önyargıları saf dışı bırakıyor” ilk cümlesi ile Jeremy Berlin’in yazısı, hem çizgi roman piyasasındaki ekonomik hareketlenmeyi hem de çeşitlenmeye dikkat çekiyor. Berlin, etnik ve kültürel azınlıkların, kadınların, LGBTİ’lerin çizgi romanlarda önemli rollere büründüğünü hatta başrolde yer aldığını ifade ediyor.

Berlin, Marvel'in siyah Örümcek Adam’ından ve kadın Thor’a, Archie Comics'in engelli karakteri Harper’dan; DC'deki lezbiyen bir çifte örnekler veriyor.

Jeremy Berlin’in günümüz çizgi romanındaki gelişmeleri, tarihsel süreçle birlikte ele aldığı özet niteliğindeki yazının tamamına National Geographic Türkiye’nin bu ay çıkan sayısında okumak mümkün.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam