22/12/2009 | Yazar: Kaos GL

Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kitabı “Aşkın L Hali”nin müstehcen bulunmasına karşı KaosKadın’dan açıklama geldi: “Yasaklanan sadece bir kitap d

‘Bedenlerimiz, yalnızca bizim!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kitabı “Aşkın L Hali”nin müstehcen bulunmasına karşı KaosKadın’dan açıklama geldi: “Yasaklanan sadece bir kitap değil, lezbiyenlerin ve biseksüel kadınların yaşamları ve hayalleridir!”

Açıklamanın tam metni şöyle:

"KaosKadın’ın 4 senedir düzenlediği Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın bir ürünü olan “Aşkın L Hali” kitabımız ahlakın kıskacında! Sel Yayıncılık’tan “Bu kez başınızı çevirmeyin!” sloganıyla yola çıkardığımız hayatlarımızın başına gelen, ona başların çevrilmesi oldu bir kez daha!

Kadın kadına aşklarımız, Savcılık tarafından “doğal olmayan cinsel ilişki” şeklinde nitelendirildi ve TCK 226/4 ile hakkında soruşturma açıldı. Biz bu iradeyi ve baskıyı bir yerlerden hatırlıyoruz… Evinde şiddete uğratılan kadının ifadelerini polis karakollarında ört-bas eden irade bu… Evdeki gardiyanına geri iade eden irade… Tecavüze ve namus cinayetlerine evlilik cüzdanı tutuşturan irade… Çocuk yaştaki evliliklerin yolunu açmanın her fırsatta olasılığını kollayan irade…  Onlara “normal ilişki” belgesi veren irade…

Seneler içerisinde sansürlenmenin sayısız örneğini yaşadık, biz lezbiyenler ve biseksüel kadınlar. Kadın kadına aşklarımız, sözlerimiz ve hayallerimiz, sadece bugün kanunların parmaklarında can çekişmedi… CNN Türk’te, 2 lezbiyenin konuşmaların yer aldığı bir Cosmopolis programının 2. bölümünü görmemizi istemedi RTÜK iradesi! TV dizilerinde iki kadın birbirini dudaktan öptü diye diziyi yayınlayan TV kanallarını cezalandırdı. Sinemalarda kadın kadına öpüşme ve sevişme sahnelerimiz hoyratça kesildi. Geriye kalan yavan sahneler tutuşturuldu elimize, “Alın bunlarla yetinin!” dendi. Şimdi de kalemlerimizle bir araya getirdiğimiz hikâyelerimize, kitaplarımıza göz dikildi.

Bir yandan erkeklik-merkezli bakışıyla, kadın kadına cinselliği cinsellikten saymayan, bir yandan da “Biz varız!” dediğimizde heteroseksist etekleri tutuşan erkek iradesini ifşa ediyoruz şimdi! Lezbiyenleri ve biseksüel kadınları, her fırsatta karambole getiren irade! Bizleri görmemekte ısrar eden; homofobisi ve cinsiyetçiliği ile artık görmemeye başlayan gözleri!

Kapı arkalarında yaşamaya mahkûm bırakılan; “Aman kimseler görmesin yeter ki” denen, okul yurtlarından kovulan; okullarda izole edilen ve ancak erkeklerin pornografik malzemesiyken kabul gören ve hatta “estetik” bulunan (!) cinselliğimiz ve bedenlerimiz, yalnızca bizim! Hakkında soruşturma açılan sadece bir kitap değil, lezbiyenlerin ve biseksüel kadınların yaşamları ve hayalleridir!

Özgür irademizle yaşadığımız/yaşayacağımız/yaşamak istediğimiz aşklardan bahsetmemizin engellenmeye çalışılmasıdır asıl sorgulanması / soruşturulması gereken.

KAOSKADIN



Etiketler: insan hakları
İstihdam