31/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Hrant Dink Vakfı, Galata Fotoğrafhanesi, Free Press Unlimited ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi, ‘Beklemekten Öte… Türkiye-Ermenistan Sınırından Hikâyeler’ başlıklı bir sergi gerçekleştiriyor.

Hrant Dink Vakfı, Galata Fotoğrafhanesi, Free Press Unlimited ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi, “Beklemekten Öte… Türkiye-Ermenistan Sınırından Hikâyeler” başlıklı bir sergi gerçekleştiriyor.
Aleksey Manukyan, Anıl Çizmecioğlu, Anush Babajanyan, Arif Yaman, Armenuhi Vardanyan, Deniz Pekkıyıcı, Eren Aytuğ, Marianna Vardanyan, Sofia Danielyan ve Volkan Doğar’ın ortak çalışmasıyla ortaya çıkan beş multimedya belgesel, 1-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Galata Fotoğrafhanesi’nde gösterilecek.
 
1993’de kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırı; insanları, köyleri, rayları, çocuk seslerini ve anıları birbirinden ayırmaya devam ediyor.

“Beklemekten Öte”, sınır kentleri Kars ve Gümrü’de yaşayan insanların gündelik hayatlarını, bekleyişlerini ve yıllardır devam eden diyalogsuzluk ortamını anlatıyor.
 
Yıllardır hiç gelmeyen bir treni bekleyen istasyon görevlileri; yıllarca Türkiye’den bir misafirin kapısını çalıp kendisini ziyaret etmesini bekleyen Kima’nın Erzurum’dan başlayıp Gümrü’nün gündelik hayatına uzanan kişisel hikâyesi; yaptıkları müzikle sınırın sessizliğini bozan Bayandur’un çocukları; Kars’ta kentsel dönüşümle gelecek yıkımı bekleyen mahalle sakinleri ile dedesinin köyünden izler ararken yolu kesişen Sofia; geçmiş travmalarıyla yüzleşirken seslerini birbirine duyurmayı bekleyen bir Kürt ve Ermeni’nin hikâyeleri, “beklemekten öte” dinlemeye, konuşmaya ve eyleme davet ediyor.
 

Yer: Galata Fotoğrafhanesi
Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. Ali Hoca Sok. No:15A Galata, İstanbul
Sergi Açılışı: 1 Haziran 2012 Cuma 11:00 Basın Özel Gösterim & Fotoğrafçılarla Söyleşi
19:00 Sergi Açılış Kokteyli

Sergi süresi: 1 Haziran 2012 – 30 Haziran 2012 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam