19/08/2011 | Yazar: Kaos GL

Aile Bakanı Fatma Şahin, ‘eşcinsellerin sorunları konusunda aile değerlerini sarsmadığı müddetçe her türlü desteği verebiliriz’ dedi.

‘Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aile Bakanı Fatma Şahin, “eşcinsellerin sorunları konusunda aile değerlerini sarsmadığı müddetçe her türlü desteği verebiliriz” dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilk bakanı Fatma Şahin, Habertürk televizyonunda Balçicek İlter’in “Karşıt Görüş” programına konuk oldu.
 
Kürt sorununun ağırlıklı olarak konuşulduğu programda, Bakan Şahin, izleyicilerden gelen sorular doğrultusunda eşcinsellikle ilgili sorulara yanıt verdi. 
 
Kürt sorunundan bahsederken “74 milyon herkes benim vatandaşım” diyen Fatma Şahin, eşcinsellik söz konusu olduğunda ise Balçiçek İlter’in “eşcinselliğin bir hastalık olduğunu düşünüyor musunuz” sorusuna eşcinselliğin hastalık olup olmadığına karşın yorum yapamayacağını söyledi ve “eşcinsellerin sorunları konusunda aile değerlerini sarsmadığı müddetçe her türlü desteği verebileceklerini” belirtti. 
 
“Bu ülkenin bakanı olarak her türlü ayrımcılığı reddediyorum”
 
Bakan Fatma Şahin, eşcinsellikle ilgili soruya şu cevabı verdi:
 
“Dünya Sağlık Örgütü bu konuda bir çalışma yapmış, Bilim dünyası bu konuyu tartışıyor. Bilim dünyası bu konuyu tartışırken Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Bu ülkenin bakanı olarak her türlü ayrımcılığı reddeden ve herkesi vatandaş olarak gören ve herkesin sorununu çözmeye çalışan bir anlayışın hâkim olmasını önemsiyorum. Hatırlayacak olursanız o tartışmada Sağlık Bakanımız onların sorunu varsa yardımcı olmamız gerekir diye bir açıklama yapmıştı. Bunu konuşurken şu da önemli, bu konuyu konuşurken farklı mecralara çektiğinizde çözümsüzlüğe giden bir süreçte yaşayabiliyoruz. Sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yapılabilir. Ben muhafazakâr demokrat bir partinin bakanıyım, çözüm adına yapılması gereken ne varsa biz varız, aile değerlerini yok eden kavramlar üzerine de koruyucu tedbirleri almamız gerekir. Dolayısıyla bu ikisini birbirinden ayırt ederek yönetmemiz gerekir diye düşünüyorum.”
 
İlter, “bunları ötekileştirmeden yapacaksınızdır” derken Bakan Şahin, “inşallah” diye karşılık verdi.
 
Kavaf’ın yerine Bakan oldu
 
Bakanlığı döneminde, eşcinselliğin biyolojik hastalık olduğunu söylediği için büyük tepki toplayan eski Bakan Kavaf’a yönelik LGBT örgütler tarafından “özür dile” protestoları yapılmıştı.
 
Kadın örgütleri ile LGBT örgütlerinin ısrarlı “istifa” takibine uğrayan Kavaf, yeni dönemde AKP tarafından milletvekili adayı gösterilmemiş ve yerine Fatma Şahin adı değişen Bakanlığa getirilmişti.
 
Bakan Fatma Şahin’in “eşcinsellik” sorusuna cevap verdiği video:

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam