09/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası bir avukatlık bürosu olan Baker & McKenzie’nin Türkiye üyesi Esin Avukatlık Ortaklığı, ‘Benim Çocuğum’ filmini ofislerinde gösterdi.

‘Benim Çocuğum’ adalet sisteminin neresinde? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası bir avukatlık bürosu olan Baker & McKenzie’nin Türkiye üyesi Esin Avukatlık Ortaklığı, Onur Haftası kapsamında “Benim Çocuğum” filmini ofislerinde gösterdi. Film gösterimi akabinde, LGBTİ’lerin adalet mekanizmalarıyla yaşadığı sorunlar tartışıldı.
 
LGBTİ Onur Haftası kapsamında yönetmenliğini Can Candan’ın üstlendiği “Benin Çocuğum” filmi çok sayıda yerde gösterildi. Bu gösterimlerden biri de uluslararası bir avukatlık bürosu olan Baker & McKenzie’nin Türkiye ortağı ve üyesi Esin Avukatlık Ortaklığı ile birlikte yapıldı.
 
Levent’te bulunan ve yaklaşık 100 avukatın çalıştığı Esin Avukatlık Ortaklığı’nda yakın zamanda iş yaşamında cinsiyet, LGBTİ, etnik-kültürel köken gibi ayrımcılıklarla mücadeleye dikkat çekmek amacı ile bir komite kuruldu. Komitenin organizasyonuyla 27 Haziran Cuma günü “Benim Çocuğum” filmi Levent’teki ofislerinde gösterildi. Komisyonun davetlisi olarak LİSTAG üyeleri de bir söyleşi gerçekleştirdi.
 
Esin Avukatlık Ortaklığı çalışanlarından 50’yi aşkın kişinin katılımıyla yapılan söyleşide LGBTİ’lerin mahkeme salonlarında yaşadıkları, maruz kaldıkları ayrımcı dil ve hareketler konuşuldu.
 
Etkinliğin ardından ise Esin Avukatlık Ortaklığı iş başvuru formlarından cinsiyet kutucuğunu kaldırılmasına karar verildi. Esin Avukatlık Ortaklığı avukatlarından Mine Güner aldıkları kararı, “Bu tabi ki çölde bir kum tanesi belki ama; bizi bu hassasiyetin yayılmasında ufak da olsa bir katkımız olduğu için çok sevindirdi” sözleriyle değerlendirdi. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam