14/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencileri ‘Benim Çocuğum’ filmini izledi ve film sonrası yapılan söyleşide Kaos GL Derneği ve LİSTAG ile bir araya geldi.

‘Benim Çocuğum’ ve Kaos GL Başkentli öğrencilerle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencileri “Benim Çocuğum” filmini izledi ve film sonrası yapılan söyleşide Kaos GL Derneği ve LİSTAG ile bir araya geldi.
 
Dün gerçekleşen etkinliği Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Şeref Mirasyedioğlu ve PDR Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysel Esen Çoban’ın da katılımıyla yaklaşık 150 öğrenci ve psikolojik rehberlik danışmanlık öğretmeni adayı izledi.
 
Çocukları LGBT olan ailelerin hikâyelerini anlatan “Benim Çocuğum” filminin gösteriminden sonra Yrd. Doç. Dr. Aylin Demirli Yıldız ve Arş. Gör. Duygu Çavdar’ın katkılarıyla Kaos GL Eğitim Çalışma Grubundan Seçin Tuncel ve LİSTAG aile grubundan Sema Yakar öğrencilerle cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı üzerine yoğunlaşan bir sohbet gerçekleştirdi.
 
Etkinlik katılımcısı öğrenciler de karşılaştıkları olayları ve deneyimlerini paylaştılar. PDR öğrencilerinin meslek hayatında karşılaşabilecekleri sorunlar da sıklıkla gündeme geldi.  Salonda bulunan akademisyenler, öğrencilere bu sorunlarla nasıl baş edebileceklerini ve ayrımcılık yapmadan çocukları odağa alan ve koruyan bir eğitimci olarak konuya dâhil olabileceklerini söylediler.
 
Etkinliğin girişinde PDR bölümü öğrencileri ilköğretim, ortaöğretim ve lisede ders içi etkinliklerde kullanılabilecek, kendilerinin hazırladığı materyalleri sergilediler. Cinsiyetsiz bebek, kavram çarkı, puzzle, afişler ve tabu gibi örnekler etkinliğe gelenler tarafından incelendi. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam