11/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsellere yönelik ‘sapık’ ve ‘dönme’ söylemi ile yayın yapan ‘Vakit’ gazetesini hakaret suçu işlediği için mahkum eden Yargıtay’ın kararı, bugünkü adı ‘Yeni Akit’ olan gazete ve yazarları tarafından tepkiyle karşılandı.

‘Biz Üskül’ü Eleştirdik Davayı Kaos GL Açtı!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Yeni Akit”gazetesi Yargıtay’ın kararını “Sapıklığı eleştiren Vakit’e ceza” şeklinde karşıladı. 

Yazar Serdar Arseven ise bugunkü köşesinde “Eşcinseller kazandı, ben kaybettim!..” yorumu yaptı. Eşcinsellere yönelik “sapık” ve “dönme” söylemi ile yayın yapan “Vakit” gazetesini hakaret suçu işlediği için mahkum eden Yargıtay’ın kararı, bugünkü adı “Yeni Akit” olan gazete ve yazarları tarafından tepkiyle karşılandı.
“Biz Üskül’ü eleştirdik davayı Kaos GL açtı!”
 
Yargıtay’ın mahkumiyet kararını eleştiren gazete, “hem haberde hem de yazıda Zafer Üskül’ün eleştirildiğini” buna rağmen “gey ve lezbiyenlerin kurduğu Kaos GL derneğinin” gazete ve yazar Arseven aleyhine tazminat davası açtığına dikkat çekti.
 
Yargıtay’ın verdiği cezayı “Kuran-ı Kerim’e rağmen” ve “ilginç” bulan gazete, “İnsanın yaradılış tabiatına aykırı olan gey ve lezbiyenliğin, Kuran-ı Kerim’de açıkça eleştirilerek, bundan kaçınılması; aksi fiillerin uhrevi hayatta ağır mueyyidelerle karşılanacağını” yazdı. Gazete “Lut kavmi sapkınlığı yüzünden helâk olmuştu” iddiasını tekrarladı.
 
Gazete, bugunkü yayınında da “Yargıtay, gey ve lezbiyenleri sevindirdi” başlığı ile kaosgl.org’un haberine yer verdi.
 
“Herkesin var da, bir tek muhafazakârların yok..”

“Yeni Akit” yazarlarından Ali Karahasanoğlu, Yargıtay’ın kararını eleştirdiği dünkü yazısında, “herkesin hakkı var da, bir tek muhafazakârların yok” iddiasında bulundu.
 
Yargıtay’ın kararını YARSAV üyelerine bağlayan Karahasanoğlu, “asıl muhafazakârların hakarete uğradığını” öne sürdüğü köşesinde şunları yazdı:
 
“Herkesin var da, bir tek muhafazakârların yok. Kendilerine hakaret edildiğini iddia eden gay ve lezbiyenler derneğinin internet sitesini açtım, bir bakayım dedim. Aman Allah’ım, ne hakaretler ne hakaretler. ‘Muhafazakârlar da onlara dava açsın’ mı diyorsunuz. YARSAV üyeleri hazır bekliyorlar. Açın da görün, davanın sonucunu.”
 
“Eşcinseller kazandı, ben kaybettim!..”
 
““Dönme”lere teminat veren bir “AK Partili!..””başlıklı “köşe yazısı”nda, farklı cinsel yönelimde olanlarla ilgili eleştiri sınırını aştığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle Yargıtay’ın suçlu bulduğu yazar Serdar Arseven bugunkü köşesinde,“Eşcinseller kazandı, ben kaybettim!..” başlıklı bir yorum kaleme aldı. Arseven, aldığı para cezasını Ankara Sincan’dan bir okurunun ödemek istediğinii yazdı.
 
Yargıtay’ın kararına karşılık, “Suçumuz, bir AK Partilinin eşcinsellere teminat vermesini eleştirmek!” şeklinde kendini savunan Serdar Arseven, bugünkü köşesinde şunları yazdı:

“Ha şu mesele!.. Amma matrak!.. Memlekete bak, çay demle!.. LGBTT diye bir şey var. Bir Dernek. “L” dedikleri “Lezbiyen!..” “G”, “Gay” oluyor. “B”, “Biseksüel!..” “T”, “Transseksüel!..” Öbür “T” ise, “Travesti.” Bunlar, zamanında bir “toplantı” düzenlemişlerdi. Ve bu toplantılarına “Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkan ve üyelerini” davet etmişlerdi.”

“Bundan sonra, “eşcinsellere” destek verenleri eleştiremeyeceğiz demek ki!.. Nasıldı şarkı: Bir başkadır benim memleketiiiim!.. Memlekete bak; eşcinseller seviniyor, “eşcinselliğe karşı çıkan” mahkûm!.. Yarın öbürgün kimsenin şüphesi olmasın “eşcinsel evliliklerin” yolunun açılması için bir “teklif” gelecek... Ben o teklife karşı çıksam mı çıkmasam mı?.. Hayır, eşcinsellere para kaptırmak zoruma gidiyor!..”

Etiketler: medya
İstihdam