21/11/2013 | Yazar: Kaos GL

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü’nde İstanbul ve Ankara’da yapılan protestolarda transfobik nefrete karşı yasal koruma sağlanması talebinde bulunuldu.

‘Bize Bir Yasa Lazım, O da Bu Gece Lazım!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü’nde İstanbul ve Ankara’da yapılan protestolarda transfobik nefrete karşı yasal koruma sağlanması talebinde bulunuldu. 

Trans Kırım Ülkesi: Türkiye
İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında transfobik nefret cinayetlerinde Avrupa birincisi olan Türkiye “trans kırım ülkesi” olarak adlandırılırken katillerin haksız tahrik indirimi ile ödüllendirilmesine dikkat çekildi.
 
“Ahlâk, din, iman kisvesi adı altında trans katliamlarına kapı aralayanlar; kamusal alanda varlığımızı yok sayıp, seks işçiliğine itenler; hasta, sapkın olarak adlandırıp, Kabahatler Kanunu çerçevesinde seks işçiliği üzerinden vergi toplayan ikiyüzlü ahlak bekçileri onlardır,” denilen açıklamada LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütlerinin bu coğrafyanın tüm ötekileriyle birlikte var olacağı vurgulandı.
 
Nefrete İnat, Yaşasın Hayat!
Ankara’da ise Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklamasında anayasadaki eşitlik maddesi kapsamında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin tanınmaması protesto edilirken devlet tarafından evrensel hukukun hiçe sayıldığı, yaşam tarzına ve özel hayata müdahale edildiği belirtildi.
 
“Bugün nefret cinayetlerine sessiz kalmak yarın tüm farklılıkların yok edilmesine, ötekilerin sistematik biçimde katledilmesine onay vermektir. Nefret cinayetlerine karşı, yaşasın ötekilerin birliği! Nefrete inat, yaşasın hayat! Kimse unutmasın, trans bireylerin özgürleşmesi herkesi özgürleştirecektir.”
 
Açıklamalara destek veren örgüt ve oluşumlar:

ANKA LGBT, Antep Zeugmadi, Diyarbakır KESKESOR, Eskişehir MorEl, Gökkuşağının Kızılı, Hebûn LGBT Diyarbakır, Hevi LGBTİ Oluşumu, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Lambdaİstanbul, Kaos GL, Mersin 7 Renk, Queer Adana, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen İzmir,Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, T-DER


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam