19/12/2016 | Yazar: Kaos GL
Özkazanç için 23 Aralık’ta ‘Zoraki Ayrılık: Akademinin İçinde, Akademinin Dışında’ konferansı düzenleniyor.

Kaos GL’nin “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” ve “Queer Teori” derslerini birlikte gerçekleştirdiği Prof. Dr. Alev Özkazanç emekli oluyor. Özkazanç ve yine emekli olan Prof. Dr. Gülay Toksöz için 23 Aralık’ta “Zoraki Ayrılık: Akademinin İçinde, Akademinin Dışında” konferansı düzenleniyor.
“Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” ve “Queer Teori” derslerinin yürütücüsü Prof. Dr. Alev Özkazanç emekli olmak zorunda kaldı. Özkazanç ve yine emekli olan Prof. Dr. Gülay Toksöz için Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) konferans düzenleniyor.
“Dayanışması hep bizimle olacak”
23 Aralık Cuma günü saat 14.30’sa SBF Aziz Köklü salonundaki panelde Prof. Dr. Taner Timur konuşacak. “Akademinin İçinde, Akademinin Dışında: Düşünmek” paneline “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” ve “Queer Teori” dersi öğrencileri de çağrı yaptı:
“5 yıldır yürüttüğümüz bu derslere yüzlerce öğrenci katıldı, Türkiye’den, yurt dışından onlarca akademisyen ve aktivist bu derslerde bizlere eşlik etti. Gün geldi Jack Halberstam anlattı dersi gün geldi İnterseksüel Şalala aktivistleri geldi. Pek çok öğrenci bu derslerden aldığı ilhamla tezler, makaleler yazdı, pek çok yerde çalışmaları yayınlandı. Dersin giderek artan enerjisi biliyoruz ki hocamızı emekli olmaya zorlamalarıyla kaybolmayacak onun dayanışması hep bizimle olacak.”
“Biz onları emekli saymıyoruz”
SBF’den Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya’nın konferansa çağrısı ise şöyle:
“Çeşitli akademisyen arkadaşlarımızın barış talebiyle attığı bir imza ile başlayan ve içinde bulunduğumuz süreçte KHK'larla açık bir akademik tasfiyeye dönüşen günümüzde, tüm üniversitelerin başında olduğu gibi, özel olarak ve çeşitli özel biçimlerde, fakültemizin başında da kara bulutlar dolanmaktadır ve bu bulutların ne zaman dağılabileceğine ilişkin herhangi bir öngörüde bulunmanın imkanı bile tartışmalıdır. Bu süreç içinde anabilim dalımız öğretim üyelerinden Prof. Dr. Alev Özkazanç ve ÇEEİ bölümünden Prof. Dr. Gülay Toksöz, içinde bulunduğumuz, karşı karşıya ve maruz bırakıldığımız koşullardan ötürü emekli olmak zorunda bırakılmışlardır. Biz onları elbette emekli saymıyoruz ve elbette aramızda olmaya devam edecekler. Ancak yine de ortada resmi, formel bir gelişme var ve bu gelişmeyi de yok sayamıyoruz. Sanki böyle bir gelişme yokmuş gibi, onların sessizce emekli edilmelerine de seyirci kalmamak adına, onlar için, küçük bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Bu koşullarda kontrolümüz dışında gelişen olayların yarattığı kaygılar içinde boğulmak yerine, işimizi en iyi biçimde yapmaya devam etmekten gayrı bir imkanımız yoksa eğer, biz de bunu yapacağız. İşimiz, tam bu anda susmak değil, daha çok konuşmaktır.”
Etiketler: insan hakları, eğitim