14/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Gezi direnişini konu alan "Çapulcu Zamanlar" filmi izleyiciyle buluşuyor.

‘Çapulcu Zamanlar’ İzleyiciyle Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Getto Sinema Kolektifi ve 16:9 Sinema’nın Gezi direnişini anlatan filmi “Çapulcu Zamanlar” 16 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde ilk kez izleyici karşısına çıkıyor.

Gezi direnişinde yaşamını yitiren ve tutuklanan direnişçilerin ailelerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek galaya yönetmenler Cem Uğur ve Kenan Ağbulut da katılacak. 

Çapulcu Zamanlar” Cem Uğur, Emrah İlingi ve Gezi direnişi tutuklusu İmran Aydın’ın kamerasına takılanları sahneye yansıtıyor. Belgeselde polis saldırısı ve barikat direnişlerinin yanısıra gazeteciler Yıldız Tar, Derya Okatan ve İsminaz Ergün’ün direnişçilerle gerçekleştirdiği röportajlar da yer alıyor.

Filmin duyuru metninde ise şu ifadeler yer alıyor: “Dünyanın ufacık bir köşesindeki, ufacık bir parka milyonların özlemlerinin, umudunun, öfkesinin, hayallerinin ve daha nice duygusunun sığdığını gördük. Bırakın aynı parkta yan yana durmayı, aynı göğün altında bir araya gelemeyeceklerin bedenlerini, kol kola vererek barikata dönüştürmesine şahit olduk.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam