18/04/2014 | Yazar: Kaos GL

CHP’li kadın vekiller, Kemal Kılıçdaroğlu’nu LGBTİ adaylara son sıralarda yer verildiği ve adaylıklarda yüzde 33’lük kadın kotasına uyulmadığı için eleştirdi.

‘CHP’den LGBTİ Adaylar Son Sıralarda Olduğundan Seçilemedi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP’li kadın vekiller, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu LGBTİ adaylara son sıralarda yer verildiği ve adaylıklarda yüzde 33’lük kadın kotasına uyulmadığı için eleştirdi.
 
Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın’ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin organize ettiği ve kadın milletvekillerinin talebi doğrultusunda düzenlenen yemekte, CHP’nin bazı örgütlerinin kadın adaylar konusunda özensiz ve erkek egemen bir anlayış sergilediğine dikkat çekildi.
 
“LGBTİ’lere son sıralarda yer verildi”
CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, yüzde 33’lük kadın kotasına yerel seçimlerde uyulmadığını, kadınların seçilebilir yerlerden aday gösterilmediğini anlatırken, CHP’de bütün kesimlerin temsil edilemediğine dikkat çekti. “LGBTİ’ler CHP’den belediye meclisine aday oldu, ancak son sıralarda yer verildiği için seçilemediler” dedi.
 
Ankara Milletvekili ve eski CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise, CHP olarak kadın temsilinde HDP’nin gerisinde kalmaktan üzüntü duyduğunu söyledi. “Bize söz verdiniz; kadın belediye başkanlarımızın, belediye meclis üyelerimizin sayısı artacak diye, ama bu gerçekleşmedi” diye konuştu.
 
“Kadın adaylar silindi, yerine erkek yazıldı”
Kadın milletvekilleri, kadın adaylar konusunda örgütlerin tutumunu eleştirirken, bazı yerlerde kadın adayların silinip yerine örgütlerin tercih ettiği erkek adayların yazıldığını anlattı.
 
Kılıçdaroğlu da kadın temsili konusundaki eleştirilere katıldığını belirterek bu konuda önümüzdeki dönemde başta kadın kollarının örgütlenme biçimi olmak üzere kapsamlı bir çalışma yapıp yeni bir model ortaya koyacaklarını ifade etti. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam