24/12/2014 | Yazar: Kaos GL

SPoD Akademi Çalışma Grubu’nun katkılarıyla hazırlanan ‘Cinsel Yollarla Bulaşan Enfeksiyonlara Dur De!’ kitapçığı yayınlandı.

SPoD Akademi Çalışma Grubu’nun katkılarıyla hazırlanan “Cinsel Yollarla Bulaşan Enfeksiyonlara Dur De!” kitapçığı yayınlandı.
 
Cinsel sağlık alanında LGBTİ’lerin odak alındığı, güncel bir kaynak olan ve SPoD Akademi Çalışma Grubu’nun katkılarıyla hazırlanan “Cinsel Yollarla Bulaşan Enfeksiyonlara Dur De!” kitapçığı çıktı.
 
Yayın lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) gençler arasında cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve bu enfeksiyonlardan korunma yöntemleri hakkında farkındalığın arttırılmasını amaçlıyor.
 
Proje, LGBTİ gençlerin ayrımcılığa uğrama deneyimi ve kaygısı sebebiyle sağlık hizmetlerinde yaşadıkları sıkıntıları ve oluşan problemleri azaltmak ve engellemek için doğru ve güvenilir bilgi aktarımını hedefliyor.
 
“Türkiye Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması” verilerinden yola çıkılarak hazırlanan proje kapsamında, 15 Kasım 2014’te İstanbul’da bir panel de gerçekleştirildi.
 
Proje destekçileri ise şöyle; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Y-PEER (Genç Akran Ağı), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD).
 
“Cinsel Yollarla Bulaşan Enfeksiyonlara Dur De!” kitapçığını SPoD ofisten temin edebilir ya da linkten PDF olarak okuyabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam