21/09/2011 | Yazar: Kaos GL

‘Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi’nin onaylanması ile Türkiye, ‘cinsel egilim’ ayrımcılığı yapılamayacağı şartını da kabul etti. ‘Cinsel Yönelim’ bu vesileyle Türk mevzuatına da ilk defa girmiş olacak.

“Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi”nin onaylanması ile Türkiye, “cinsel  egilim” ayrımcılığı yapılamayacağı şartını da kabul etti. “Cinsel Yönelim” bu vesileyle Türk mevzuatına da ilk defa girmiş olacak.
 
Resmi Gazetede yayınlanan “Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesinin Onaylanması Hakkında Karar” ile Türkiye, söz konusu sözleşmeyi imzalayip yürürlüğe koymuş oldu. Böylece sözleşmenin ayrımcılık maddesinde “cinsel  egilim” ayrımcılığı yapılamayacağı şartını da kabul etti. “Cinsel Yönelim” bu vesileyle Türk mevzuatına da ilk defa girmiş olacak.
 
Türkiye “Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi"ni onayladı.
 
Sözleşme tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sözleşmenin amacı çocukların cinsel istismarını önlemeyi hedefliyor. Sözleşmenin ayrımcılık yasağına dair 2. maddesinde, mağdur çocukların haklarının korunması açısından cinsel eğilim ayrımcılığı yapılmayacağı da hüküm altına alındı. Böylece sözleşme ile cinsel yönelim konusundaki ayrımcılık yasağı, ilk defa Türk mevzuatında düzenlenmiş oldu.
 
İlk ve orta öğretimde cinsellikle ilgili eğitim verilmesi de sözleşmenin gereklerinden bir diğeri.
 
Sözleşmenin onaylandığına dair kararın yayınlandığı resmi gazetenin linki:
 
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam