18/12/2014 | Yazar: Melahat D

Eşcinsel erkeklerin askerlikten muaf olma sürecinde yaşadıklarını anlatan ‘Çürük’ belgeseli yarın Ankara Üniversitesi’nde gösterilecek.

‘Çürük’ yarın Ankaralı seyirciyle buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel erkeklerin askerlikten muaf olma sürecinde yaşadıklarını anlatan “Çürük” belgeseli yarın Ankara Üniversitesi’nde gösterilecek.
 
Kaos GL, Pembe Hayat ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Cuma film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor.
 
Pembe Hayat KuirFest arşivinden, eşcinsel erkeklerin askerlikten muaf olma sürecinde yaşadıkları sorunları anlatan “Çürük” adlı belgesel film, yarın Ankara Üniversitesi’nde gösterilecek.
 
Gösterim 19 Aralık’ saat 18.30’da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Pembe Hayat ve Kaos GL dernekleri ortaklığıyla Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.
 
Ücretsiz ve herkesin katılımına açık bir şekilde Ankaralı seyirciyle buluşacak Çürük’ün yönetmenliğini ve senaristliğini Ulrike Böhnisch üstlendi.
 
İsim yok, yüz yok, sorumluluk yok...
 
Çürük, geylerin askerlikten muaf olabilmek adına yaşadığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uyguladığı, eziyetler içeren süreci anlatan yoğun, tümüyle anonim kayıtlardan oluşan bir belgesel.
 
Aşağılama; psikolojik testleri, anal muayeneleri ve eşcinsel ilişkinin kanıtı olarak istenen fotoğraflar içeriyor. Bu sürecin eşcinsel erkeklerin kendine güvenleri üzerindeki etkisi açıktan da öte. Filmdeki kahramanlardan biri şüpheyle soruyor: “Benim gerçek bir erkek olduğumu düşünüyor musun?” 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam