10/04/2012 | Yazar: Kaos GL

12 Nisan Askeri Harcamalara Karşı Küresel Eylem Günü’nde sivil toplum kuruluşları İstanbul Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenliyor.

‘Daha İyi Bir Dünya İçin Askeri Harcamaları Durdur!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
12 Nisan Askeri Harcamalara Karşı Küresel Eylem Günü’nde sivil toplum kuruluşları İstanbul Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenliyor.
 
Türkiye’nin 149 ülkenin analiz edildiği Dünya Barış Endeksi’nde 128. ve Küresel Militarizasyon Endeksi’nde 27. sırada olduğuna dikkat çeken kurumlar Perşembe günü düzenlenecek basın açıklamasına çağırdı:
 
"SAVAŞA DEĞİL, İNSANA BÜTÇE!
Bir ülkenin büyüklüğü beslediği orduyla, başka ülkelere yolladığı askerlerle, savaşa ve silahlanmaya ayırdığı bütçeyle değil, barışa ve insanına verilen değerle anlaşılır.
- 149 Ülkenin analiz edildiği Dünya Barış Endeksi’nde Türkiye 128. sırada.
- Küresel Militarizasyon Endeksi’nde Türkiye 27. sırada.
Bu tabloyu değiştirmek için, savaşa değil insana bütçe diyoruz.
Askeri harcamalar insanlığı harcıyor.
Askeri harcamalara karşı birleşelim.
 
Askeri Harcamalara Karşı Küresel Eylem Günü Basın Açıklaması çağrıcıları şöyle: 
Barış için Sanat, Barış için Vicdani Red/ Kadın ve Vicdani Red, Başak Kültür ve Sanat Vakfı, Başkent Kadın Platformu Derneği, Çocuklar İçin Adalet Takipçileri, DÖH, DSİP, Düşünce Suçu’na Karşı Girişim, Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe, ICAN, KAMER, Kürd Vicdani Red Hareketi, Info-Türk Vakfi, Kadın Dayanışma Vakfı, Kaos GL Dernegi, Küresel Eylem Grubu, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, Mayınsız Bir Türkiye Girişimi, Sarmaşık Derneği, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Dernegi, Uçan Süperge, Uluslar arası Baran Tursun Vakfı, Van Kadın Derneği, Yeşiller, Yüzleşme Derneği."
 
Askeri Harcamalara Karşı Küresel Eylem Günü
Basın Açıklaması: 
Tarih: 12 Nisan Perşembe
Saat: 12.30
Yer: Galatasaray Meydanı

 


Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam