03/10/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Bu söz Mersinde hafta sonu toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konulu atölye çalışması yapan Çorum Yazır Köyü kadınlarına ait.

‘Daha Önce Hiç Denize Gitmemiştim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu söz Mersinde hafta sonu toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konulu atölye çalışması yapan Çorum Yazır Köyü kadınlarına ait.
 
29-30 Eylül tarihinde Cumartesi Pazar günü mersinde iki günlük eğitim kampına giden Yazır Köyü kadınları eğitim süresince orada olmaktan mutlu olduklarını dile getirdiler. Aralarında ilk defa denize giden kadınların olduğu gurup son derece neşeliydi.
 
Sabah başlayan eğitimler akşamüzeri sona erdi. Kolaylaştırıcılığını Zehra Tosun’un yaptığı eğitimde kadının yasadaki durumu hakkında bilgiyi Kaos GL Derneği’nden Yasemin Öz verdi. Kadınlar, kadın kadına ilk defa bir etkinliğe katıldıklarını, şiddetle mücadele konusunda bilinçlendiklerini söylediler.
 
Çalışmaya katılan kadınlardan Kezban Ankıtçı “Çok güzel bir çalışma oldu. Devam etmesini isterim. Şiddet yaşayan kadınlara eskisi gibi bakmayacağım, yardımcı olmaya çalışacağım” diye konuştu.
 
Katılımcıların en gençlerinden olan Gülay Yatarkalkmaz ise “Farklı kadın halleri ile ilişkilenme konusunda kafam net değil. Ayrıca anlatılan yaşamdan örnekler ile olaylara bakışım değişti. Bu tür eğitim ve çalışmalara olanaklarım ölçüsünde katılmak isterim” dedi. 

Etiketler: kadın
nefret