17/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Kadın Koalisyonu: Seçimlerin meşruiyeti, demokratik koşullarda yapılabilmesine, barış ortamının sağlanmasına bağlıdır.

‘Demokratik seçim ancak barış ortamında mümkündür’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın Koalisyonu: Seçimlerin meşruiyeti, demokratik koşullarda yapılabilmesine, barış ortamının sağlanmasına bağlıdır.

Kaos GL’nin de bileşeni olduğu Kadın Koalisyonu, savaş ve 1 Kasım’da yapılacak erken seçime ilişkin açıkla yayınladı. “Demokratik bir seçim, ancak demokratik koşullarda, barış ortamında mümkündür” diyen Koalisyon, barış çağrısı yaptı.

7 Haziran seçimleri öncesi iktidarın çözüm sürecini “buzdolabına” kaldırmasıyla başlayan çatışmaların hızlanarak arttığını hatırlatan Koalisyonu, “İnsanlar öldürülüyor. Öldürülen çocuklarla, gençlerle, her yaştan insanla ocaklara ateş düşüyor. Şehirler abluka altında. ‘Güvenlik’ gerekçe gösterilerek cenazeler kaldırtılmıyor. Ne dirimiz, ne ölümüz güvende” dedi.

Seçim güvenliği nasıl sağlanacak?

Koalisyon seçimlere ilişkin şu soruları kamuoyuna iletti:

“Seçim güvenliği nasıl sağlanacak? Ülkenin her yerinde insanların özgür iradesiyle oy kullanabilmelerinin koşulları nasıl sağlanacak? Seçimlerin demokratik koşullarda yapılabilmesinin güvencesi ne olacak? Çoğunluğu eski hükümet üyeleri ve bürokratlardan oluşan bir seçim hükümetinin demokratik bir seçim hazırlığı yapacağının garantisi nedir?”

Koalisyon, hiçbir seçim bölgesini dışarda bırakmadan seçimlerin yapılması gerektiğini de vurgulayarak, “Seçimlerin meşruiyeti, demokratik koşullarda yapılabilmesine, barış ortamının sağlanmasına bağlıdır. Bu nedenle acilen çatışmalar sonlandırılmalı, ablukalar kaldırılmalı, müzakereler başlatılmalıdır. Bazı illerimizde hüküm süren olağanüstü hal rejimi hemen sonlandırılmalı, tüm toplumsal grupların süreçte yer aldığı barışçıl, demokratik çözüm yolları hayata geçirilmelidir ifadelerini kullandı.

Kadınların barış için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bir kez daha hatırlatan Koalisyon açıklaması şöyle sonlandı:

“Birbirimizin acısına ağlarken ölümlere sessiz kalmayacağız. Hiçbir savaş kışkırtıcılığına, ayrımcılığa, nefret söylemine prim vermeyeceğiz. Seçimlerde nasıl bir ülke nasıl bir meclis istediğimizi bir kez daha gösterecek, hayatımız üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyeceğiz.”


Etiketler: kadın
İstihdam