08/05/2012 | Yazar: Ali Erol

İnsan hakları uzmanı Kerem Altıparmak, güvenli internet tutkusunun kaçınılmaz olarak, hayat tarzları arasında tarafsız kalması gereken Devleti ‘iyi hayat-kötü hayat’ tasvirlerine sürüklediğini söyledi.

‘Devleti İyi Hayat-Kötü Hayat Tasviri Yapıyor!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnsan hakları uzmanı Kerem Altıparmak, güvenli internet tutkusunun kaçınılmaz olarak, hayat tarzları arasında tarafsız kalması gereken Devleti “iyi hayat-kötü hayat” tasvirlerine sürüklediğini söyledi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “çocukları internetten korumak” için hazırladığı “kamu spotu” videosunda “cinsellikler”in “tehdit” olarak sunulmasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Altıparmak kaosgl.org için değerlendirdi.
 
“Asıl mesaj cinselliğin suç tipleriyle kodlanması”
 
“Filmde bir sürü suç tipi sayılıyor ama asıl verilen mesaj cinsellik. Hatta görüntülerden cinselliğin eninde sonunda orada sayılan birçok suç tipine götüreceği düşünülebilir. Dahası, cinselliğin de belirli bir şekilde kodlanması.”
 
“Özel hayatların cinsel tercihleriyle İnternet arasında garip bir ilişki kuruluyor”
 
“Olay sadece transların görülmesi ile sınırlı değil, insanların evi basılmış ve oradan fantezi ve büyük ihtimalle ahlaken kınanır nitelikli kıyafetlerde insanlar çıkıyor. Yani insanların özel hayatlarındaki cinsel tercihlerle İnternet arasında garip bir ilişki kuruluyor. Bunu yapanlar çocuklarınıza zarar verir deniyor.”
 
“Devleti iyi hayat-kötü hayat tasvirlerine sürüklüyor”
 
İnterneti sınırlamak ile çocukları korumak arasında hem Türkiye’de hem Dünya’da genel bir bağlantı kurma eğiliminin olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Devletin hayat tarzları arasında tarafsız kalması gerektiğini belirtti.
 
“Resim ne denli frapan olursa bu korkuyu körüklemek o kadar kolay oluyor. Translar da toplumda tasvip görmedikleri için kolayca bu resmin parçası haline geliyorlar. Güvenli İnternet tutkusu kaçınılmaz olarak hayat tarzları arasında tarafsız kalması gereken Devleti iyi hayat-kötü hayat tasvirlerine sürüklüyor.”
İlgili haber ve video: 
“İnternet Çözümleri Kolluk Kuvvetlerine Devredilemez”, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Mutlu Binark
 
İlgili kamu spotu:
 
Fotoğraf: Zeynep Akkuş / Kaos GL 

Etiketler: medya
İstihdam