07/12/2017 | Yazar: Kaos GL

7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri, insan hakları temalı filmleri Türkiye’nin dört kentinde sinemaseverlerle buluşturuyor.

‘Elbiseli bir adam dünyayı nasıl değiştirir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri, insan hakları temalı filmleri Türkiye’nin dört kentinde sinemaseverlerle buluşturuyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri’nde insan hakları konseptli filmler Türkiye’nin dört kentinde sinemaseverlerle buluşacak. Kars’ta 1-4 Aralık arasında gerçekleşen, Ankara’da 4-14 Aralık, Giresun’da 9-12 Aralık ve İstanbul’da 1-14 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan film günlerinde, cinsiyet, yaş, cinsel yönelim ya da etnik köken ayrımına yer vermeyen, insan haklarına ve dezavantajlı gruplara yüzünü dönen filmleri izlemek mümkün.

Drag queen Panti Bliss'in belgeseli de Festival’de

Festival’de, Feras Fayyad'ın "Halep'in Son Adamları" belgeseli, mültecilerin sorunlarına değinen hikâyenin küçük Bulgar köyünde geçtiği "İyi Yürekli Postacı", kapitalizmin yarattığı tahribata dikkat çeken Denis Delestrac'ın “Taşımacılığın Bedeli" filmlerini izlemek mümkün.

Ayrıca Festival’de “Elbiseli bir adam dünyayı nasıl değiştirir” sorusunu izleyiciye yönelten bir film de var. İrlandalı drag queen Panti Bliss'in hayatını konu edinen belgesel, Panti'nin dünyaca tanınan bir drag queen'e dönüşmesinin öyküsünü anlatıyor.

“İnsan hakları savunucuları net kazanımlardan ziyade soru işaretleriyle karşı karşıya”

7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri tanıtım metni, “Aralık ayı, geride bıraktığımız yıla bakmak, deneyimleri süzgeçten geçirmek, gelişmeler üzerinde düşünmek ve ilerlenecek yola dair değerlendirmelerde bulunmak için iyi bir zamandır. Bu çerçevede 2017'de dünya çapında insan hakları savunucuları ve demokrasi taraftarları, bir kez daha, net kazanımlardan ziyade soru işaretleriyle karşı karşıya” cümleleriyle başlıyor.

Festival her yıl farkındalık yaratmak, tartışmak ve düşünmek için yaratılan bir ortamda bir araya getirmeyi amaçlıyor ve tanıtım metninden anlaşılacağı üzere bu yıl, insan hakları savunucularının kafalarındaki soru işaretlerine umutlu yanıtlar vermek istiyor.

Festivalin ayrıntılı programına buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam