28/04/2006 | Yazar: Kaos GL

‘Elton John'un müzikali sıkıcı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Elton John, Anne Rice'in ''Vampire Chronicles'' adlı romanından uyarladığı ''Vampire Lestat'' adlı müzikalin galası geçtiğimiz hafta yapıldı. Eleştirmenler müzikali yerden yere vuruyor.

KAOS GL

''"Vampirle Görüşmeyi" ilk okuduğumda ben de bir vampir olmak istemiştim."''

Bu sözler geçtiğimiz hafta galasını yapan ''Vampire Lestat'' müzikalinin sahibi Elton John'a ait.

Elton John hayallerini gerçekleştirdi ama eleştrimenler ortaya çıkanı pek sevmemiş görünüyor.

Eleştirmenler Elton John'un vampir müzikali 'Lestat'ı yerden yere vuruyor. New York Times, gösteriyle ilgili olarak 'Müzikal bir uyku hapı' yorumunu yaparken basında müzikal için ayrıca 'Gülünç', 'Son derece sıkıcı' gibi tabirler kullanıldı.

Daha önce 'Aslan Kral' ve 'Aida' operalarını müzikalleştiren Elton John, şarkı sözü yazarı Bernie Taupin'le birlikte Anne Rice'in ''Vampire Chronicles'' adlı romanı sahneye taşıyor. New York Palace Tiyatrosu'nda geçen salı galası yapılan gösteriden sonra Elton John, ''"Elimizden gelenin en iyisini yaptık"'' dedi. Eleştirmenler, vampir müzikallerinin kalıcı olamadığını söylüyor.

Anne Rice’ın aynı kitabı 1994 yılında Neil Jordan tarafından sinemaya da uyarlanmış ve başarısız bulunarak yerden yere vurulmuştu. Tom Cruise, Brad Pitt ve Antonia Banderas’ın başrolünde oynadığı film yıllar içinde değeri anlaşılıp kült mertebesine erişmişti.


Kaynak: AFP, Radikal, 28 Nisan 2006



Etiketler: kültür sanat
İstihdam