06/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, Doğan Haber Ajansı, Milliyet ve Hürriyet’i ‘erkek erkeğe hayasızca hareket’ haberinden dolayı özür dilemeye çağırıyor.

‘‘Erkek erkeğe hayasızca hareket’ saçmalığına ve ifşaya karşı çık!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lambdaistanbul, Doğan Haber Ajansı, Milliyet ve Hürriyet’i “erkek erkeğe hayasızca hareket” haberinden ve iki kişiyi ifşa etmesinden ötürü özür dilemeye çağırıyor.
 
Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Doğan Haber Ajansı’nın Hürriyet ve Milliyet gazeteleri tarafından da kullanılan bir haberine karşı sosyal medya kampanyası başlattı.
 
Dernek 29 Aralık Günü yayınlanan “Oral seks yaparken yakalandılar” başlıklı haberde, habere konu olan iki erişkin bireyin kimliğini, yaşadıkları yerden mesleklerine, kaç yaşında olduklarından isimlerinin baş harflerine kadar tüm detaylarıyla aktararak her iki bireyin de ifşa edilmesine, böylelikle de hedef gösterilmesine neden olduğunu belirtti. Temel medya etiği ilkelerinin çiğnendiğini söyledi.
 
Lambdaistanbul’a göre; TCK’nın “hayasızca hareketler” konulu 225. maddesinde “erkek erkeğe” şeklinde bir ifade yokken söz konusu haberde kendi rızaları ile bir araya gelmiş ve özel araçları içinde birliktelik yaşamış iki yetişkin insanın “erkek erkeğe hayasızca hareketlerde bulunma” diye bir suçtan yargılanacaklarının belirtilmesi de kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Bunda haberi hazırlayan muhabirin ve editörlerin içselleşmiş homofobik bakış açısı ve özensizliği kadar, bir skandal yaratma, kamuoyunu kışkırtma isteği rol oynuyor. Böylelikle Türkiye’de suç olmayan eşcinsellik sanki bir suçmuş gibi sunuluyor, apaçık bir nefret söylemi sergileniyor.
 
Lambdaistanbul; kamuoyunu bilgilendirme adı altında iki insanın mahrem sayılan tüm bilgilerini deşifre ettiği için, Doğan Haber Ajansı’nı, Hürriyet ve Milliyet gazetelerini, başta deşifre ettiği mağdurlar olmak üzere kamuoyundan ve tüm okurlarından özür dilemeye davet ediyor. Kamuoyunu da sosyal medya adreslerinden ajans ve gazetelere ulaşarak haberi kaldırıp, özür dilemeleri için baskı oluşturmaya çağırıyor. 

Etiketler: medya
İstihdam