26/09/2012 | Yazar: Nevin Öztop

Evlatlarınızdan biri eşcinsel olsaydı ne yapardınız sorusuna Ahmeninejat’ın cevabı: Düzgün eğitim verilmeli. Sizlerin meşru gördüğü çirkin davranışları onaylamayı bizden beklemeyin!

‘Eşcinsel Doğulsa Bile Eğitimle Halledilebilir!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Evlatlarınızdan biri eşcinsel olsaydı ne yapardınız sorusuna Ahmeninejat’ın cevabı: Düzgün eğitim verilmeli. Sizlerin meşru gördüğü çirkin davranışları onaylamayı bizden beklemeyin!
 
BM Genel Kurulu 67. dönem toplantılarına katılmak üzere New York’ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejat ile CNN’den Piers Morgan’ın söyleşisinin tam çevirisini yayınlıyoruz.
 
Morgan: Özgürlük, bireysellik dediğimiz şeylerin, eşcinsel olan bireylere de dokunması gerekli değil mi? Eşcinsel doğmuş bireylere? Eşcinsel “yapılmış” bireyler değiller onlar. İran’ın Cumhurbaşkanı’nın “Herkes istediği cinselliğe sahip olma hakkına sahiptir” demesinden daha harika ne olabilir mesela. Böylesi bir açıklama, özgürlüğün ne harika bir simgesi olurdu.
 
Ahmedinejat: İnsanların homoseksüel doğduğuna gerçekten inanıyor musunuz?
 
Morgan: Evet, kesinlikle inanıyorum buna.
 
Ahmedinejat: Kusura bakmayın ancak şunu sormalıyım size. Sizce homoseksüel olan biri doğum yapabilir mi? Homoseksüellik, üremeye son verir. Çirkin bir şeyi yapıyorsanız ya da yapmaya inanıyorsanız ve başkaları sizin yaptıklarınızı kabul etmiyorsa, o kişinin özgürlüğünün kabul edilmediği sonucunu kim çıkarabilir? Kimbilir, bazı ülkeler de çalmayı meşrulaştırmak isteyecektir.
 
Morgan: Sayın Cumhurbaşkanı, siz 3 çocuk babasısınız. İki oğlunuz ve 1 kızınız var. Onlardan biri eşcinsel olsaydı ne yapardınız?
 
Ahmedinejat: Düzgün eğitim verilmeli. Eğitim sistemi baştan sona yenilenmeli. Siyasi sistem baştan sona yenilenmeli. Bunlar da reforme edilmeli ve yenilenmelidir. Eğer siz, ya da sizin gibi bazı gruplar bazı çirkin davranışları meşru kabul ediyorsa, geriye kalan ülkelerin ya da grupların aynı şeye aynı tanımlamayı vermelerini beklememelisiniz.
 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret