30/04/2012 | Yazar: Kaos GL
Alanya’da Alanya İlçesi Payallar Beldesi’nde hizmet veren 5 yıldızlı bir otelde koreograf olarak çalışan Erhan Karataş, eşcinsel olduğu ve açık giyindiği gerekçesi ile işten çıkarıldığını söyledi.

Alanya’da Alanya İlçesi Payallar Beldesi’nde hizmet veren 5 yıldızlı bir otelde koreograf olarak çalışan Erhan Karataş, eşcinsel olduğu ve açık giyindiği gerekçesi ile işten çıkarıldığını söyledi.
Hakkını aramak için söz konusu otele dava açacağını söyleyen Karataş," Giydiğim şortu, konuşmamı gerekçe gösterip beni işten atamazlar" dedi. İddiaların hedefindeki otelin Genel Müdürü ise,"Tangaya yakın bir şort giyerseniz kimse sizinle çalışmak istemez" diye konuştu.
İşe başladıktan bir hafta sonra otel sahipleri ve yöneticilerinin kendisinden rahatsız olmaya başladığını dile getiren Karataş,"Otelin sahipleri benim giyim ve konuşma tarzımdan rahatsız olunca otel yönetimini uyarmışlar. Ben işimi çok iyi yapan bir insanım. Konservatuar mezunuyum. Ama tercihlerim işsiz kalmama neden oldu. Ben ahlaksız hiç bir şey yapmadım. Tek suçum eşcinsel olmamı saklamamak. Bunu yaptığım için de utanmıyorum, övünüyorum" dedi.
İşten atılma gerekçesi olarak otelin içinde şortla dolaşmasının gerekçe olarak gösterildiğini vurgulayan Karataş sözlerin şöyle sürdürdü:"26 Nisan tarihinde bizi otelle görüştüren şirketimizin sahibi benimle toplantı yaptı. Kendisi,’Otel yönetimi seni istemiyor’ diyerek bana işi bırakmamı söyledi. Ben de bunu kabul etmek zorunda kaldım. Ama hakkımı hukuki yöntemlerle arayacağım. Yaptığım işi beğenmediklerini söyleseler bu konuyu gündeme bile getirmezdim. Ama giydiğim şortu, konuşmamı gerekçe gösterip beni işten atamazlar. Yaşadıklarımı eşcinsel örgütleri ile paylaştım. Yakında bu konuyu sadece Türkiye’de değil dünyada duyurmaya çalışacağım. Üniversite mezunu gencecik bir insanım. Üstelik işimi çok iyi yaptığıma inanıyorum. Bu olayın dünya kenti denilen Antalya’da yaşanması ise durumu daha da acıklı yapıyor."
Genel Müdür:’Tarzı bize uymadı’
İddiaların hedefinde kalan otelin Genel Müdürü Kürşat Sar, Erhan Karalasın taşeron bir şirket aracılığı ile kendilerine önerildiğini söyledi.
Otellerinde çalıştırdıkları elemanların çok sıkı bir incelemeden geçtiğini dile getiren Sar: “Biz tüm arkadaşlarımıza şans vermek isteriz. Fakat bizim şirketin sahipleri namazında niyazında insanlar. Ben arkadaşımızın giyim tarzını görünce bu arkadaşı istemeyeceklerini düşündüm. Ayrıca tangaya yakın bir şort giyerseniz kimse sizinle çalışmak istemez. Zaten kendisi ile resmi bir birlikteliğimiz olmadı. Bize sunuldu, biz kabul etmedik" diye konuştu.
Salim UZUN / ANTALYA, HÜRRİYET
Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı