22/06/2009 | Yazar: Erkan Altay

Popstar Mehtap katıldığı televizyon programında eşcinsellere uygulanan ayrımcılığa değindi ve seyircilerden alkış aldı.

Popstar Mehtap katıldığı televizyon programında eşcinsellere uygulanan ayrımcılığa değindi ve seyircilerden alkış aldı. Geçtiğimiz yıllarda gey ikonu seçilen Hande Yener'e de göndermelerde bulunan Mehtap, 'Geyler seni tutuyor da onlar hakkında ekranda güzel şeyler söylüyor musun o önemli.' diye konuştu. 

Popstar Mehtap katıldığı televizyon programında eşcinsellere uygulanan ayrımcılığa değindi ve seyircilerden alkış aldı. ATV' de 17 HAZİRAN ÇARŞAMBA günü yayınlanan Ece Erken'in sunduğu MAVİ ŞEKER programına katılan Mehtap Yılmaz geçmiş yaşantısından bahsetti ve Ece Erken' in sorularını yanıtladı. Erken, 'Mesela Hande Yener geylerin kendisini daha çok tuttuğunu, sevdiğini söyledi. Seni de seven değişik kitleler var mı?' diye sordu. Kendisinin de eşcinsellerle yakın temasta olduğuna işaret eden Popstar Mehtap, 'Yani tutuyor da sıradışı insanlar hakkında, ekranda güzel şeyler söylüyor musun o önemli. Onların bu ülkede de rahat gezebilmeleri, eğlenebilmeleri için, bir topluma girdikleri zaman tuhaf bakılmaması için bir şeyler yapıyor musun o önemli.' diye konuştu.
 
Filmlerde Anlatılanlardan Çok Farklı
 
Yarışmaya şöhret olmak için girdiğini söyleyen Mehtap pavyon yaşantısının filmlerde anlatıldığından çok farklı olduğuna değindi. Mehtap'ın alkış alan konuşması şöyle:
 
‘Bu tür insanlara kötü gözle bakılmaması gerekir. Eşcinseller de, geyler de, lezbiyenler de, hayat kadını, gazinoda çalışan aktristi de, solisti de, hepsi de insan. Bu insanlara kötü gözle bakmak yerine onlara da, 'Allah senin de işini rast getirsin, ekmeğini kazan' demek var. Kötü gözle bakmamak lazım yani... (alkış) Herkesin çoluk çocuğu var. Herkes çocuk yetiştiriyor. Zenginliğine de güvenmeyeceksin... Yarın ne olacağımız belli değil.’
 
Popstar Mehtap Yılmaz daha önce de eşcinseller ile ilgili olarak, 'Eşcinsellere bu toplumda sürekli bir önyargı var. Ben bir eşcinsel arkadaşımla markette dolaşırken yanımızdan geçen insanların aşağılayıcı bakışlarına katlanamıyorum. Bir şeyleri belli etmemeye, saklamaya zorluyorlar. Hâlbuki bir şeyler saklandığında daha büyük zararlar sonradan ortaya çıkmıyor mu? İnsanlar eşcinsel olduğunu anladığı kişiye uzaylı gibi bakmasa, eşcinseller de her şeyini gizli kapaklı yaşamak zorunda kalmasa herkes için daha iyi olmaz mı?’ demişti ve Kaos GL tarafından haftanın şugarı (en beğenileni) seçilmişti. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam