01/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği ve Pembe Hayat Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart’ sözünü hatırlatmak için TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına kart gönderdi.

‘Eşitlik’ İçin Meclis’e Kart Atma Eylemi Ankara’da Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği ve Pembe Hayat Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözünü hatırlatmak için TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına kart gönderdi. 

Kaos GL Derneği’nden Barış Sulu’nun okuduğu basın açıklamasında "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart’ sözünü hatırlatmak için TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı’na kart gönderme kampanyasını bugün Ankara Yenişehir Postanesi’nde başlatıyoruz." denildi.
 

Basın açıklaması şöyle:
 
"Lezbiyen Gey Biseksüel Trans bireyler (LGBT’ler) olarak eşit hak taleplerimiz, yeni anayasa yazımına başlayan TBMM’deki Uzlaşma Komisyonu’nda hâlâ tartışma konusu.
 
Yeni Anayasa yazımının yapıldığı alt komisyon başkanı BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in komisyonda Başbakan’ın sözlerini okuması üzerine AKP’li üyeler Başbakan’a danışmaları gerektiğini söylemişlerdi. Bizler de tekrar Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yıl önce bir televizyon kanalında bu konuda dile getirdiği taahhüdü kamuoyuna ve AK Parti’li komisyon üyelerine hatırlatmak istedik ve kartlarımızı ona göre tasarladık.
 
Biz LGBT bireyler, “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” realitesinin Yeni Anayasa’da tanınması için ısrar ediyoruz!
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) varoluşları tanımlayan “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” ifadeleri“eşitlik” maddesine dâhil edilmeyip, LGBT’lerin hayatları “herkes” veya “diğer” ya da “ve benzeri” görünmezliğine havale edildiğinde inkârcı politikalar değişmeyecektir!
 
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda “eşitlik” maddesinin yazımında çıkan “kriz” kimlerin “vatandaş” kabul edileceği, kimlerin “insan” yerine konulacağı krizidir! “Cinsel Yönelim” ve “Cinsiyet Kimliği”ne karşı itiraz ise LGBT bireylerin vatandaşlığa kabul edilmeyeceğinin işaretidir.
 
BDP ile CHP’nin gördüğü ama MHP ve asıl olarak AK Parti’nin görmezlikten geldiği LGBT bireylerin yaşam hakkıdır.
 
Hükümet, LGBT bireyleri tanıyıp insan haklarını güvenceye almadığında “Yeni Anayasa” yazımı adı altında mevcut ayrımcılığı doğallaştıracak ve LGBT bireylerin maruz kaldığı ayrımcılıklar ile nefret cinayetlerine davetiye çıkaracaktır! LGBT’siz “Eşitlik Maddesi” Eşitlik Değildir, Olamayacaktır!"

Kampanyanın Ankara dışında Diyarbakır, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Eskişehir gibi illerde de önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.

Basın açıklamasının ardından "Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın" yazılı kartlar Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı Cemil Çiçek’e gönderildi.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam