05/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, SPoD ve İstanbul LGBT Dernekleri de Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı Cemil Çiçek’e kartpostal gönderdi.

‘Eşitlik’ İçin Meclis’e Kart Atma Eylemine İstanbul da Eklendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
1 Haziran 2012’de Kaos GL Derneği’nin Ankara’da başlattığı kartpostal atma eylemi devam ediyor. Lambdaistanbul, SPoD ve İstanbul LGBT Dernekleri de Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı Cemil Çiçek’e kartpostal gönderdi. 
2002 yılında Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu “Genç Bakış”programına katılan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine,“Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.” yanıtını vermişti.
 
Başbakana bu sözlerini hatırlatmak için imzalanan yüze yakın kartpostal, bir grup LGBT’li aktivist tarafından, Galatasaray Postanesi’nden TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı, Cemil Çiçek adına gönderildi.
 
Konuyla ilgili olarak Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nin açıklaması ise şöyle:
LGBT bireyler ile örgütlerin “Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın!” çağrısıyla “anayasal eşitlik” talebini Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) desteklerken, MHP ile AKP “genel ahlaka aykırı” olduğu iddiasıyla kabul etmiyor.
2002 yılında Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu “Genç Bakış” programına katılan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.” yanıtını vermişti.
Erdoğan’a tutmadığı sözleri hatırlatmak boynumuzun borcu olsa gerek. Başbakan’ın ve AKP hükümetinin sözlerine güvenmiyoruz! Kürtaj yasağını dayatmaya çalışan, her sözü kanun olan bir başbakanın LGBT’ler konusundaki bu ikiyüzlülüğünü de ifşa etmeye çağırıyoruz!
 
Konuyla ilgili haber: http://kaosgl.org/sayfa.php?id=11530 

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam