12/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Eskişehir’e Sahip Çıkıyoruz Platformu cinsel yönelim ayrımcılığı yapılmaksızın eşit ve adil yerel yönetim talebinin de olduğu "Eskişehir Sözleşmesi"ni açıkladı.

‘Eskişehir Sözleşmesi’nde LGBT Hakları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eskişehir’e Sahip Çıkıyoruz Platformu, şeffaf ve katılımcı yerel yönetimler için 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla “Eskişehir Sözleşmesi”ni hazırladı. Platform 20 maddeden oluşan sözleşmeyi adayların imzasına sunacak.
Her Eskişehirlinin yaşadığı şehir ile ilgili kararlara aktif olarak katılma, bilgi alma ve denetleme hakkı olduğunu belirten Platform, “Yerel yönetimler belediye hizmetlerini dil, din, inanç, mezhep, etnik köken, cinsel yönelim, kimlik ve siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm Eskişehirlilere eşit ve adil bir şekilde sunmakla sorumludur” dedi.
 
Sözleşmeye ilişkin Platform adına açıklama yapan Prof. Dr. Nadir Suğur ise, "Bizler de vatandaş olarak ev ödevimizi yaptık, bu sözleşmeyi hazırladık. Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz onu sorguladık. Şeffaf, katılımcı ve demokratik bir şekilde geleceğimize yönelik neler yapılabilir diye düşündük ve ortaya bu Eskişehir Sözleşmesi çıktı. Bu bir iyi niyet anlaşmasıdır, hiçbir siyasi kaygısı yoktur. Tüm adaylardan ricamız bu sözleşmeyi imzalamasıdır. Tüm belediye başkan adaylarına çağrıda bulunuyoruz. Ortak güç birliği oluşturacak sözleşmeyi imzalamak isteyen tüm adaylara gideriz" diye konuştu 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam