28/09/2006 | Yazar: Kaos GL

Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği’nin iki ayda bir yayımlanan dergisi Kaos GL’nin Güz 2006 tarihli 29. sayısı çıktı. Derginin dosya konusu ‘Homofobi’!

‘Fobim var Homo cinsinden’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği’nin iki ayda bir yayımlanan dergisi Kaos GL’nin Güz 2006 tarihli 29. sayısı çıktı. Derginin dosya konusu ‘Homofobi’!

KAOS GL

Hayatın her alanında homofobik tutum ve davranışlarla karşı karşıya kalıyoruz. Cinsel yönelimimizden dolayı ayrımcılığa maruz bırakılıyoruz. Homofobiye karşı duramadığımızda, kaygılarımızı ve öfkemizi içimizde büyütüp kendimize ve kendimiz gibi olanlara yöneltiyoruz. Oysa bu, ihtiyacımız olan en son şey!

Peki nedir ‘Homofobi’? Homofobi yalnızca eşcinsellerin derdi mi? Öyle ise nasıl oluyor da heteroseksüel kadın ve erkeklerin meselesine dönüşüyor? Ruh sağlığı çalışmalarında ve uygulamalarında homofobi nasıl yaşanıyor?

Kaos GL dergisinin ‘Homofobi’ başlıklı 29. sayısı, eşcinselliğe ve eşcinsellere yönelik düşmanlık, korku ve nefretin boyutlarını gözler önüne sererken, homofobinin heteroseksist toplumdaki farklı görünümlerine de ayna tutuyor.

Kaos GL’nin, akademisyenler, aktivistler ve sanatçıların yazılarıyla katkıda bulunduğu bu sayısı homofobinin ideolojik kökenlerinden sosyolojik ve psikolojik sebeplerine, eşcinsel bireylerin temel hak ve özgürlüklerini nasıl baskı ve tehdit altına aldığına kadar birçok konuyu tartışmaya açıyor.



‘Fobim var Homo cinsinden’ başlıklı dosyada Aksu Bora, zorunlu heteroseksüelliğin bir insan hakları ihlali olduğuna dikkat çekerken, Melek Göregenli ayrımcılık ideolojisi olarak homofobiyi tartışıyor.

Şahika Yüksel’in ‘Ruhsağlığı ile İlgili Destek İsteyen GLB Bireyler ve Aileleri ile Çalışmak’, Gülsüm Depeli’nin ‘Basın Eşcinsel Mücadelesini Nasıl Çerçeveledi?’ ve Taner Ceylan’ın ‘Sanat Tarihi Boyunca Homoerotizm’ başlıklı yazılarıyla konuk oldukları Kaos GL dergisinde ayrıca Güzin Yamaner, Murat Cömert, Yeşim Başaran, Erinç Seymen, Kürşad Kahramanoğlu gibi birçok isim yorum ve görüşleriyle yer alıyor.

Kaos GL’li Kadınlar’ın düzenlediği Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda birinciliği elde eden ‘Ayrı’ adlı öykü ve Uğur Yüksel’in yönetmen Kutluğ Ataman’la yaptığı söyleşi de derginin keyifle okunacak sürprizleri arasında.

Etiketler:
İstihdam