03/02/2011 | Yazar: Serhat Çakmak

Ulusal Gençlik Parlamentosu ile birlikte Habitat için Gençlik Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüleri 'Gençlere yer vermeyenlere oy

‘Geç Değil Genç’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ulusal Gençlik Parlamentosu ile birlikte Habitat için Gençlik Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüleri 'Gençlere yer vermeyenlere oy vermiyoruz' diyor.

Kaos GL Iğdır Muhabiri Serhat Çakmak’ın haberi

Şeyda Uzun, Ege Üniversitesi'nde Uluslarilişkiler okurken 'Geç değil Genç' kampanyasına Ulusal Gençlik Parlamentosu faaliyetleri dahilinde destek veriyor.

“2006 yılında gençlerin karar-alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla gençler tarafından uygulanan “Seçilmek İstiyorum” kampanyası ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30’dan 25’e indirilmiştir. Ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçimlerinde uygulanamamıştır.” şeklinde kampanyayı ifade eden Uzun, anlatmaya devam etti:
 

“Biz de bu sürecin takipçisi olduğumuzu göstermek için Ulusal Gençlik Parlamentosu Çankırı Koordinasyon toplantısında gençlerin siyasete aktif katılımı ile ilgili yapılan atölye çalışmasına İzmir Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Esra Yeşilbaş'ın Katılımı ile 81 ilde eş zamanlı yürütülecek olan bu kampanyada neler olabileceğine dair beyin fırtınası yaptık.”
1988 doğumlu ve Ege Üniversitesi Kariyer Planlama üyesi olan Uzun, “Ulusal Gençlik Parlamentosu ile birlikte Habitat için Gençlik Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı bu fikri destekleyen diğer sivil toplum örgütleridir.” derken sözlerine söyle devam etti.
 
“Öncelikli olarak hedefimiz maksimum karar alma mekanizmasına ulaşarak genç bakış açısına yer verilmesini sağlamak. Çalışmalarımızı gerçekleştirmek için önce İzmir'de bulunan diğer gençlik meclisleri ile birlikte bir çalışma takvimi belirledik. Ve 25-26-27’sinde bu kampanya ile ilgili ev sahipliğini yapacağımız Ege Bölgesi Koordinasyon Toplantısı'na kadar yerel lobilerimizi bitirme kararı aldık. Ortak akla ulaşmayı hedefleyen bu toplantıda siyasi partilerin il başkanlıklarıyla yapılacak lobi çalışmalarının randevularının ayarlanmasını üstlendik. 9-10-11 Şubat'ta İzmir'de bulunan bütün gençlik meclisleri ile birlikte il gençlik kolları başkanları ve il başkanları ile görüşmelerimiz olacak. 25 Şubat'ta başlayacak olan Ege Bölgesi Koordinasyon toplantısının son günü 27 Şubat'ta bu toplantının bir çıktısı olarak bütün siyasi parti genel başkanları/temsilcileri, akademisyenler ve sivil aktivistlerin katılımı ile gerçekleşecek bir panel düzenliyoruz.”
 
Adana doğumlu Uzun, “Ege bölgesi koordinasyon toplantısında alacağımız kararlar doğrultusunda çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemekteyiz. Yine bu bağlamda kuracağımız standlarla gençlerin bilinçlenmesini ve "don kal" etkinliği ile "gençlik donarsa hayat donar" mesajını vermeyi amaçlıyoruz.” dedi.
 
İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlığı görevini yürüten Uzun, “Gençler bu çalışmaların merkezinde. Çünkü kendi irademizi ortaya koyarak şikayet etmek yerine birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Fikir alışverişi bizim için çok önemli. Bizler çatışmadan farklı fikirlere saygı duyarak bir bütün olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu da bize katma değer sağlıyor.' şeklinde konuştu.
 
Engelleri Kaldır Hareketi ile Greenpeace Akdeniz aktivisti de olan Uzun, “Bu çalışmaları büyüklerimiz çok önemli ve gerekli buluyor. Çünkü 80 dönemi sonrasında değiştirilen bir gençlik modeli ile karşı karşıyayız. Dününü bugününü ve yarınını sorgulamayan anı yaşayan gençler haline geldik, getirildik. ‘Geç değil Genç’ kampanyası bu gidişata dur demek için sadece bir adım. Bundan sonra daha aktif bir gençlik görecek olmak büyüklerimizi mutlu etmektedir.” diye konuşmasına devam etti.
 
Avrupa Gençlik Derneği ile bağlantılı Uzun, ilk saha ziyaretlerini İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ile yaptıklarını söyledi. Totuk’un “Daha aktif bir gençlik görmek için” kendilerini gönülden desteklediğini belirtti ve kurumsal destek metinlerini imzaladığını sözlerine ekledi.
Kampanya tanıtım süreçleri henüz tam olarak başlamadığı için basında da yer verilmedi. İzmir Kent Konseyi sitesi konu ilgi ilişkili bilgi verirken ve yerel kanallarla da bu çalışmayı sürdürmeyi amaçlıyorlar. Tanıtım faliyetleri olarak kampanya tanıtım afişlerine bilbordlarda (şehrin 16 farklı noktasında), otobüs ve vapurlarda yer vermeyi, kampanya videosunun belediye otobüslerinde gösterilmesini hedeflemekteler.

“Geç değil genç” derken gençlerin siyasete ve hayata aktif katılımı için geç olmadığını bizim için hâlâ bir umut olduğunu ve bunu değiştirmenin yine bizim elimizde olduğunu vurgulamak istiyoruz ve gençlere parlamento da yer vermeyene biz de oy vermiyoruz diyoruz.” diye konuşmasını sonlandırdı.  


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam