12/09/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin 20. yıl sergisi ‘Gelecek Queer’ küratörü Övül Durmuşoğlu, gelecek hafta sonu sergiyi anlatmak üzere Brezilya’da olacak.

Kaos GL’nin 20. yıl sergisi “Gelecek Queer” küratörü Övül Durmuşoğlu, gelecek hafta sonu sergiyi anlatmak üzere Brezilya’da olacak.

Avrupa’nın en etkili 20 genç küratörü listesinde yer alan Kaos GL’nin “Gelecek Queer” sergisinin küratörü Övül Durmuşoğlu, San Paulo Modern Sanatlar Müzesi’nin davetiyle “Cinselliğin Tarihi” seminerine konuk olacak. “Gelecek Queer” Brezilya’da anlatılarak cinsiyet ve kimlik tartışmalarına uluslararası bağlamda Türkiye'den katkı sunacak.  

16 – 17 Eylül’de gerçekleşecek olan “Cinselliğin Tarihi” semineri, Michel Foucault’un aynı isimli eseriyle tesadüfi olarak aynı başlığı paylaşıyor.

Seminer, siyasi, ekonomik ve toplumsal karakterinin tarihsel raporlarını kapsamakla kalmıyor; açık, çoğul, bitmemiş ve bütüncül olmayan değil, kişisel ve kurgusal anlatıları da içinde barındırıyor. Sadece uluslararası tartışmalarda en yaygın olmuştur konular ile ilgili değil aynı zamanda yeni düşünme pratikleri oluşturmayı ve sonraki yıllarda oluşacak “Cinsellik Hikayeleri” tartışmalarına uyarıcı olmayı amaçlıyor.

Övül Durmuşoğlu'nun yanı sıra seminere katılacak sanatçılar arasında Amara Moira, Cecilia Fajardo-Hill, Cornelia Butler, Daniela Andrade, Fernanda Carvajal, Laura Moutinho, Luciano Migliac, Nina Power (Londres), Renan Quinalha, Richard Meyer ve Sérgio Carrara yer alıyor. 

Seminerin tam programına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam