20/10/2009 | Yazar: Barış Sulu

22 Mayıs 2009'da evinde bıçaklanarak öldürülen Çağla (Cindy Çağla)'nın davasına Ankara Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

‘Genel Ahlâk’, Adalet’e açık olacak mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

22 Mayıs 2009'da evinde bıçaklanarak öldürülen Çağla (Cindy Çağla)'nın davasına Ankara Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün görülen üçüncü davada LGBTT'nin karşısına yine "genel ahlak" ablukası dikildi. 

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Avukatı Senem Doğanoğlu konuyla ilgili Kaos GL’ye şunları söyledi:
 
"Bir önceki celsede huzursuzluk olduğu gerekçesiyle hâkim, salona izleyici alınmayacağı bildirildi. Biz de bağlayıcı olmayacağını, bu kararın münferit olduğunu bildirdik ve buna göre de karar alınması gerek dedik. Savcılık makamı "genel ahlak" gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme de bu talebe uydu, görüşümüz sorulduğunda kabul etmediğimizi bildirdik, muhakemenin genel ahlakla bir ilgisi yoktur ve hukuka uygun olmayan bir karardır dedik."
 
Avukat Doğanoğlu, bu kararı yorumlarken, "Her transeksüelin disiplin bozacağı varsayımıyla bütün toplumsal alanlardan dışlanmasının yine genel ahlak gerekçesiyle gündemimize sokulmuş olmasından artık bıktık. Transeksüellik genel ahlaka aykırı bir kategori olarak kabul ediliyorsa o halde katilin eylemi de meşru hale mi gelecek? Mahkemenin bu anlamda bir görüş bildirmemiş olduğunu ümit ediyoruz." dedi.
 
Duruşmaya 17 Kasım 2009 11:20'de devam edilecek.

İlgili haber:
http://kaosgl.org/content/cagla-ve-melekin-hakkini-savunmak-icin-lgbtt-olmaniz-gerekmiyor


Etiketler: insan hakları
İstihdam