19/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat ve ZeugMadi LGBTİ ortaklığında ‘20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’ dolayısıyla düzenlenen söyleşi ile Gaziantep’te ‘Barışı Kuirleştirmek’ konuşuldu.

‘Gerçek barış farklılıklarımızla bir arada durmakla mümkün’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat ve ZeugMadi LGBTİ ortaklığında “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” dolayısıyla düzenlenen söyleşi ile Gaziantep’te “Barışı Kuirleştirmek” konuşuldu.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nden Demhat Aksoy ve Ozan Uğur’un konuşmacı olarak katıldıkları etkinlikte toplumsal barış talebini önemine vurgu yapıldı.

Demhat Aksoy transların günlük hayat içerisinde yaşadığı zorluklara dikkat çekerek “Ekmek almaya giderken gözaltına alınıp ceza yazılan insanlar olduğu sürece bir barıştan söz etmek mümkün değil. Görünür olduğumuz için bizden rahatsız oluyorlar” şeklinde konuştu. Pembe Hayat derneği Başkanı Buse Kılıçkaya’nın geçtiğimiz ay görülen davasını hatırlatan Aksoy “Devlet bize açıkça ‘suçunuz travesti olmak’ diyor” dedi.

Paris, Beyrut ve Silvan’da yaşanan katliamların herkesi üzdüğünü belirten Ozan Uğur, “Bugün silahların sustuğu ve insanların ölmediği bir toplum hepimizin isteği. Fakat bir de görülmeyen bir savaş var. Bu savaş LGBT’lere açılmış bir ‘ahlak’ savaşı. Silahlar sustuğu takdirde gerçek bir barış olmayacak çünkü bizler her gün ölüme sürükleniyoruz. Ya sokak ortasında devlet-çete-toplum şiddeti görüyoruz ya da toplumsal tecride maruz bırakılıyoruz. Gerçek bir barışın sağlanması için aslolan tek başına silahları susturmak değil hep beraber yaşamanın koşullarını yaratmaktır” dedi.

LGBT hareketinin her zaman barış talebi etrafında herkesle dayanıştığını hatırlatan Demhat Aksoy, gerçek barışın sağlanabilmesi için tıpkı gökkuşağı bayrağında olduğu gibi toplumun farklılıklarıyla yan yana durabilmesinin gerekliliğini vurguladı. (Pembe Hayat)

*Bu etkinlikler; 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi; Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi; Kaos GL Derneği’nin Küçük Hibe Fonu sağladığı Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar desteği ile Pembe Hayat Derneği, Kaos GL Derneği ve Zeugmadi Oluşumu tarafından organize edilmiştir.

**Kaos GL Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu Norveç Büyükelçiliği ve Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam