05/04/2012 | Yazar: Kaos GL

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in LGBT bireylere ilişkin açıklamalarına karşılık verdi.

‘Gökçek, Herkese Eşit Davranmalı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) bireylere ilişkin açıklamalarına şu karşılığı verdi:
“2 Nisan 2012 akşamı katıldığı bir TV programında “Bizim ne aman gey belediye başkanımı olacak?” sorusuna verdiği yanıtla ayrımcılık yapmıştır. 
 
Gökçek, cevabında örf, töreye atıfta bulunarak “Tabii bizim kendimize göre bir yaşam tarzımız, örfümüz geleneklerimiz var. Oralar çok daha farklı bir noktada... İnşallah bizim Türkiye’de gey belediye başkanı olmayacak ve olmamalı” cevabıyla LGBT bireyleri hedef göstermiştir. 

Sayın Gökçek, bulunduğu görev gereği tüm vatandaşlara eşit mesafede olma zorunluluğu olmasına ve herkese eşit hizmet götürmesi gerekliliğine rağmen LGBT bireylere ilişkin düşüncelerini açıkça ortaya koymuştur. Trans bir bireyin nefret suçu işlenerek öldürülmesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden bir belediye başkanının LGBT bireyleri hedef göstermesi kabul edilir bir durum değildir. Başkentin belediye başkanının ayrımcılık ve de insan hakları ihlali yapması mümkün olabilir mi? 

Melih Gökçek kendisine benzemeyen herkesi aşağılamak üzerine kurduğu söyleminin hedefine oturttuğu LGBT bireyler için de hizmet üretmek zorunda olduğunu unutmaması gerekmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nde koşulları yerine getiren herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır, Melih Gökçek’in ifadeleri LGBT bireylerin seçilme hakkının ihlalidir. Eşit yurttaşlık ilkesine aykırıdır.  Gökçek’in sözleri Anayasa’nın 10.maddesinin ihlalidir."
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam