11/06/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Ankara Kadın Platformu bileşeni kadın örgütleri, 9 Haziran Cumartesi 16.30’da Yüksel Caddesi’nde buluşup Sakarya Caddesi’ne ‘Tutuklu kadınlar için özgürlük’ talebiyle yürüdü.

‘Gökyüzü Gibiyiz Bugün’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Kadın Platformu bileşeni kadın örgütleri, 9 Haziran Cumartesi 16.30’da Yüksel Caddesi’nde buluşup Sakarya Caddesi’ne “Tutuklu kadınlar için özgürlük” talebiyle yürüdü.

 

Ankara Kadın Platformu üyeleri cezaevinde bulunan KESK üyesi kadın sendikacılar ve tüm tutuklu kadınlar için, beyaz giyisi, mavi beyaz kurdele ve balonlarla yürüdüler.  Sakarya caddesinde yapılan basın açıklamasıyla kadınlar “Özgür bırak” dediler. 

Ankara Kadın Platformu bileşenleri adına açıklama yapan Ankara Kadın Dayanışma Vakfı’ndan Gülsen Ülker “Ankara Kadın Platformu üyesi olan ve yıllardır bizimle birlikte mücadele eden kadın arkadaşlarımız şu anda cezaevindeler. 13 Şubat 2012’de ‘Şafak operasyonu’ adı ile yapılan baskınlarla Tamamı KESK ve bağlı sendikaların kadın sekreterleri, kadın eğitimciler, kadın komisyonu üyeleri olan 14 arkadaşımız alındı. Dokuzu tutuklandı. Dört duvar arasına hapsedilen bu arkadaşlarımızın sesi olmaya geldik. Ayrıca Tutuklu kadın arkadaşlarımız bu kadar da değil. Olcay Kanlıbaş, Seher Tümer, Serpil Aslan Düzgün, Nazire Ayata Civelek, Zeynep Sular Okan, Büşra Ersanlı da cezaevindeler. Songül Morsümbül, Elif Gül Ateş, Gülçin İsbert, Sakine Esen, Mine Çetinkaya,  Şermin Güneş, Sueda Demir, Meryem Çağ ve Yüksel Özmen 6 yıl hapis cezası ile cezalandırıldılar. Bu göz altıların, baskıların, hapis cezalarının tesadüf olduğuna biz inanmıyoruz. Bu gözaltılar emeğine, bedenine, haklarına sahip çıkan ve mücadele veren kadınların tehlike olarak görülmesidir.” diye konuştu.
 
Ülker konuşmasını; “Bu tutuklamalar aynı zamanda varlık mekânı olarak evi işaret eden Muhafazakârlığın,  eril öfke ve saldırganlığın göstergesidir. Ankara Kadın Platformu olarak ilgililere sesleniyoruz! Artık bir tür infaz haline gelen bu tutuklamalar sona ersin. Birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlar derhal serbest bırakılsın” diye sonlandırdı.
 
Kürtçe metni Haber-Sen Kadın sekreteri Seyran Şule okudu. Mavi beyaz balonların patlatılması sonrası kadınlardan oluşan müzik gurubunun şarkılarıyla eylem sona erdi.

Etiketler: kadın
İstihdam