17/05/2012 | Yazar: Kaos GL

14 Mayıs Pazartesi günü sabaha karşı 5 sularında, ‘1 Mayıs Operasyonu’ adı altında İstanbul’da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınanlar bugün Adliyeye çıkarıldılar

1 Mayıs’ın ardından gözaltına alınan anarşist bireyler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bu sabah saat 06.00 sıralarında sağlık kontrolleri için Adli Tıp Kurumu'na getirildiler. Ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldüler
 
14 Mayıs Pazartesi günü sabaha karşı 5 sularında, “1 Mayıs Operasyonu” adı altında İstanbul’da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınanların bugün Adliyeye çıkarıldılar.
 
Devrimci Anarşist Faaliyet bir açıklama yaparak gözaltına alınanların yalnız olmadığını göstermek için saat 10:00′dan itibaren herkesi Çağlayan Adliyesi önüne dayanışmaya çağırdı.
 
Operasyonlar dahilinde Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesi olan Kafe26A’ya, birçok Devrimci Anarşist Faaliyet’linin, Lise Anarşist Faaliyet’linin, Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün ve daha birçok anarşist bireyin evlerine ‘terörle mücadele ekipleri’ tarafından, kar maskeleri ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı baskınlar düzenlenmiş, yapılan baskınlarda 60′a yakın anarşist gözaltına alınmıştı.
 
HDK’dan 1 Mayıs Gözaltılarına Karşı Eylemli Dayanışma Çağrısı
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Beyoğlu Meclisi, “Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Gözaltıları protesto etmek üzere 17 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi C kapısı önünde buluşacağız” açıklaması yaptı.
 
HDK Beyoğlu Meclisi’nden yapılan açıklama şöyle:
 
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca insan tarafından büyük bir coşku ile kutlandı. İstanbul’da da yüz binlerce insan üç ayrı koldan Taksim Meydanı’na yürüdü. 1 Mayıs kutlamalarında küçük bir grup, sermayeye olan öfkesini, bazı bankalara ve uluslararası şirketlere ait işyerlerine şiddet kullanarak ifade etti. Polis 1 Mayıs’tan 15 gün sonra bu olaylara karıştığı iddiasıyla 60 kişiyi evlerine şafak vakti baskını yaparak gözaltına aldı.
 
Bu baskınlarda olayı gerçekleştiren insanların 3-4 misli insanın gözaltına alınmasından, polisin, 1 Mayıs kutlamalarını kriminalize etmeye çalıştığı görülmektedir. Gözaltına alınanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Beyza Bilal, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Deniz Fidan, yazar İhsan Eliaçık’ın kızı Zeynep Eliaçık, Sine-Sen üyesi Ömer Elaçmaz, fotoğraf sanatçısı Berk Demirbaş, Hayvan hakları savunucusu Öykü Özübek ve Vicdani Retçi Onur İşitmez de bulunmaktadır.”
 
Gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını isteyen HDK Beyoğlu Meclisi, gözaltıları protesto etmek üzere bugün (17 Mayıs Perşembe) saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi C kapısı önünde buluşacak. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam