16/08/2017 | Yazar: Kaos GL

KHK ile ihraç edilen barış akademisyeni Süreyya Karacabey’in ‘Gündelik Hayata Direnmek’ kitabı çıktı.

‘Gündelik Hayata Direnmek’ kitabı raflarda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KHK ile ihraç edilen barış akademisyeni Süreyya Karacabey’in “Gündelik Hayata Direnmek” kitabı çıktı.

OHAL kapsamında çıkan KHK’lardan biriyle ihraç edilen,  Kaos GL’nin Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın jüri üyesi barış akademisyeni Doç. Dr. Süreyya Karacabey’in yazılarından oluşan “Gündelik Hayata Direnmek” kitabı raflarda yerini aldı. EPOS Yayınları’ndan çıkan 213 sayfalık kitap Karacabey’in altmış sekiz yazısından oluşuyor.

“Paketlenmiş gün itirazı, paketlenmiş bir hayat algısının radikal reddini gerektirir”

“Direniş, sadece büyük politik karar anlarının eşlik edicisi değildir, direniş aslında bir formun dışına çıkmak için verilen kocaman bir mücadeledir, evde çocuğunuza bakarken, iş yerinizde işinizi yaparken hatta alışveriş yaparken bile bir formun içinde olduğunuza ayılmadıkça kullandığınız bütün muhalif sözcükler kırık cam parçaları gibi ağzınıza batar ve kanatır dilinizi.” (Arka kapaktan)

Kitap “dışlama mantıkları”nın Türkiye’deki işleyiş biçimlerini anlaşılması ve görülmesini sağlayan bir düzenek sunuyor. Günlük hayatla örülmüş olan ve sadece iktidara özgü olamayan dışlama mantıklarını gösteriyor ve teker teker teşhir ediyor.

Gündelik Hayata Direnmek” ayrıca büyük anlatıların o teorik diliyle, gündelik hayatın vahametini dışa vuran o sıradan insanın acısının, saf acı dili arasındaki kalın duvarları yıkma işini de üstleniyor. Gündelik hayattaki sıradan acının sıradanlaştırılma, perdelenme süreçlerine itirazı dile getiriyor.

Gündelik Hayata Direnmek'i kitapçılarda bulabilir ve internetten sipariş edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam