06/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Mersin LGBT 7 Renk Oluşumu, İHA’nın ‘Justin Bieber’ haberinde eşcinselliği ‘ortalık karıştıran, sansasyonel, şoke edici, anormal’ bir durum gibi sunmasını kınadı

Mersin LGBT 7 Renk Oluşumu, İHA’nın “Justin Bieber” haberinde eşcinselliği “ortalık karıştıran, sansasyonel, şoke edici, anormal” bir durum gibi sunmasını kınadı
7 Renk Mersin LGBT Oluşumu, İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) bugün geçtiği “Justin Bieber Eşcinselmiş” haberinde eşcinselleri küçültücü ve ötekileştiren bir dil kullandığı için kınama metni yayınladı.
 
Eşcinsellik “ortalık karıştıran, sansasyonel, şoke edici, anormal” bir durum gibi sunuldu!
7 Renk Mersin LGBT Oluşumu’ndan yapılan açıklamada İHA’nın “eşcinselliği ’ortalık karıştıran, sansasyonel, şoke edici, anormal’ bir durummuş gibi” sunması eleştirildi:
 
“Ajans söz konusu haberde, “Ünlü magazin sitesi E! Online’ın attığı tweet sosyal medyayı karıştırdı. Justin Bieber’ın hayranları cumartesi günü twitter’ı açıp baktıklarına pişman oldu.” ifadelerini kullanarak, eşcinselliği ’ortalık karıştıran, sansasyonel, şoke edici, anormal’ bir durummuş gibi sunmuş; böylelikle eşcinselleri ötekileştirmiş, homofobiyi hem üretmiş hem de meşrulaştırmıştır. Bu haberi yazanlar ve yayına sürenler, Bieber hayranlarının, onun eşcinsel olduğunu öğrenince twietter’a girdiklerine pişman olduklarını nereden bilmektedirler? Belki de hoşlarına gitmiştir. Öte yandan, birisinin eşcinsel olduğunu öğrenmek, o kişiyi sevdiğine pişman olmayı gerektiren bir durum mudur? Elbette değildir. Haberde ayrıca, "Justin Bieber’ın genç fanlarının düştüğü bu durum ise kısa sürede sona erdi." cümlesiyle, Bieber’in eşcinsel olduğunu öğrenmenin ’düşülesi’ bir durum olduğu ifade edilerek, dolaylı yoldan eşcinselliğin ’düşülesi’ bir durum olduğu kanaati oluşturulmuştur.”
 
“Sizin haberinizin reytingi artacak diye magazin malzemesi olmayı reddediyoruz!”
“Buradan hareketle medyada homofobiye son verilmesi; basın mensuplarının, haber yazımında kullandıkları dil ile eşcinselleri ötekileştirmemesi, eşcinsellere hakaret ve onları küçültücü ifadeler kullanmamaya özen göstermesi; ayrıca yazılan haberi ilgi çekici hale getirmek adına eşcinselleri incitici bir üsluptan sakınmaları gerektiğinin altını çiziyoruz. Sizin haberinizin reytingi artacak diye magazin malzemesi olmayı reddediyoruz!”
 
İHA’NIN SÖZ KONUSU HABERİ:
"Justin Bieber eşcinselmiş"
06 Mayıs 2013 | 12:16

Ünlü magazin sitesi E! Online’ın attığı tweet sosyal medyayı karıştırdı.

Justin Bieber’ın hayranları cumartesi günü twitter’ı açıp baktıklarına pişman oldu.

Amerika’nın ünlü magazin sitesi E! Online’ın twitter hesabından Justin Bieber’ın eşcinsel olduğunu açıkladığı tweeti atıldı.

Ardındansa Justin Bieber’ın bir küs bir barışık sevgilisi Selena Gomez’den olayı destekleyen bir tweet geldi. Gomez’in Justin’i eşcinsellliğini açıklamasından ötürü desteklediğini söylüyordu.

Justin Bieber’ın genç fanlarının düştüğü bu durum ise kısa sürede sona erdi.

Suriye Elektronik Ordusu isimli hacker grubun 5 milyon takipçisi olan hesabını hacklemiş olduğu ortaya çıktı.

E! Online ise takipçilerinden özür dileyerek durumu düzeltmeye çalıştıklarını açıklayan bir tweet attı.

Etiketler: medya
İstihdam