07/01/2011 | Yazar: KAOS GL

“Hagof’tan Şükrü’ye Selam Var” belgeselinin çekimleri başladı. 

‘Hagof’tan Şükrü’ye Selam Var’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Hagof’tan Şükrü’ye Selam Var” belgeselinin çekimleri başladı. 

25 Mayıs 2009 yılında Kars Doğukapı’dan özel izinle geçiş yapan bir grup Türk gazeteci, Ahuryan tren istasyonunda çalışan Hagof ile tanışırlar. 27 yıllık demiryolcu olan Hagof, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle savaş çıkınca kapanan istasyonda 16 yıldır tek başına nöbet tutmaktadır ve gazetecilere 1993’den öncesinden bahseder.

 
Hagop, giderek unutulan isimlerden bir tek istasyon şefi Şükrü Bey’i net hatırlıyor ve gülümseyerek Türk gazeteciler aracılığıyla selam gönderir. Ama Şükrü Bey üç yıl önce kanserden vefat etmiştir.
 
Bu olayı senaryolaştıran ve yönetmenliğini yapacak olan Mustafa Cem Öztüfekçi ve Meryem Yavuz yazdıkları senaryoyla Türkiye-Ermenistan Sinema Platformu’ndan derece kazandılar.
 
Projeleriyle Kültür Bakanlığı ve Anadolu Kültür’den de belgesellerini çekmeleri için destek alarak, üç gündür Kars’ta çekim yapacakları mekânları ve geçmişin kokusunu duymaya çalışıyorlardı.
 
Bir gazete haberinden adını alan film projesi, iki aşamalı olarak yaz ve kış olmak üzere çekimler yapılacak. Filmin yönetmenlerinden Mustafa Cem Öztüfekçi’nin bundan önceki “Ayak Altında” isimli projesi ulusal ve uluslararası film festivallerinden ödüllerle döndü.
 
Kars’ta Doğukapı kapanmadan önce tren yollarında çalışmış olan kişilerle muhabbet eden yönetmenler, onların da Hagop’u hatırladıklarını gördüler ve hatta onlar da, yarın itibariyle Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gidecek olan yönetmenlerle Ahuryan da Hagof’a ve Hartun’a selamlarını iletmelerini istediler.
 
Kafkas Haber Ajansı’ndan (KHA) Buluş Oygur'un haberi.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam