27/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan eşi Yakup Kara’nın tutuklanmasını istedi.

‘Hasret’i 43 yerinden yaralayan koca tutuklansın!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan eşi Yakup Kara’nın tutuklanmasını istedi.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu İstanbul Anadolu Adliyesi önünde bir araya gelerek, Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan eşi Yakup Kara’nın tutuklanmasını istedi. Yargı organlarının görevlerini yapmadıklarını belirten kadınlar, Yakup Kara’nın tutuklanması için suç duyurusunda bulunarak yetkilileri göreve çağırdı. Hasret Kara’nın da katıldığı eylemde kadınlar “Yaşasın kadın dayanışması”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Meclis toplansın acil önlem alınsın” sloganları attı.
 
Kadınlar adına açıklama yapan Öznur Subaşı, boşanma sürecinde olduğu karısı Hasret Kara’yı defalarca tehdit eden, yaralayan ve son olarak tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara’nın tutuklanmadığına dikkat çekerek, “Demokratik bir ülkede olması gerekenden yani bunlardan devletin haberdar olduğu andan müdahale etmesinden söz etmiyoruz, her seferinde Hasret’i karakola gittiği, şikayetçi olduğu, dava açtığı halde hiçbir ceza almamasından söz ediyoruz” dedi.
 
Hasret Kara’nın tekrar 2 aylık koruma kararı aldığını söyleyen Subaşı, bu kararla Yakup Kara’nın yasa gereği Hasret Kara’nın bulunduğu bölgelere belirli bir mesafe yaklaşmaması gerektiğini ancak Yakup Kara’nın, Hasret Kara’nın evinin karşısındaki iş yerinde göz teması kuracak yakınlıkta olduğunu ifade etti. Şubaşı, kadınların birçoğunun, şiddet gösteren erkeklerin tutuklanmadığı ve verilen koruma kararlarının uygulanmadığı için öldürüldüğünü söyledi.
 
Kadınların karakola, savcılığa şikayet etmelerine rağmen şiddet görmelerinin sorumlusunun devlet olduğunu kaydeden Şubaşı, “Biz Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubunu oluşturan 150 kadın örgütü, bugün Yakup Kara hakkında planlayarak öldürmeye tam teşebbüsten suç duyurusunda bulunmak için buradayız” dedi. Yakup Kara’yı engellemeyen, gerekli cezaları vermeyen, görevini yapmayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Şubaşı, Hasret Kara’nın başına gelenler ve gelecek olanlardan devletin sorumlu olduğunu söyledi.
 
Açıklamada söz alan Hasret Kara, Yakup Kara’nın koruma sınırları içerisinde olduğuna dair karakoldan tutanak tutulmadığını belirterek, “En başından beri söylüyorum benim ölmem gerekmiyor, ben şiddete uğrayan kadınların yüzü olarak kalmak istemiyorum. Bu durumu aşmış, başarmış Hasret olarak anılmak istiyorum” dedi.
 
Açıklama sonrası kadınlar, savcılığa giderek görevini yapmayan yetkililer hakkında ve Yakup Kara’nın tutuklanması için suç duyurusunda bulundu.
 
Ne olmuştu?
Mahalle sakinlerinin işe veya eve giderken refakat ettiği Hasret Kara, 15 yıllık eşi Yakup Kara tarafından defalarca şiddete uğramış ve birçok kez karakola başvurmuştu. Yakup Kara 120 gün hapis cezası ile cezalandırmış fakat cezası para cezasına çevrilmişti. Son olarak Hasret Kara’yı 8 Ağustos günü 43 yerinden tornavidayla yaralamış fakat çıkarıldığı mahkemede “Beni tahrik etti, kendimi kaybettim” ifadeleriyle serbest bırakılmıştı. (etha) 

Etiketler: kadın
İstihdam