23/03/2010 | Yazar: Kaos GL

“Nefret suçlarının failleri sadece suçu işleyen kişiler değil, insanları suça teşvik eden zihniyettir.

‘Hedef Gösteren de Nefretin Sorumlusudur’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nefret suçlarının failleri sadece suçu işleyen kişiler değil, insanları suça teşvik eden zihniyettir. Nefret suçlarının mağduru ise, tek başına suçun hedefi olan insanlar değil, o insanların olduğu bütün toplumsal kesimdir.” 

Bakan Selma Aliye Kavaf’ın eşcinselliğin tedavi edilmesi gerektiğine dair açıklamasının ardından bir tepki de Ankara’da FeministBiz ile Kaos GL ortaklığında geldi.
 
19 Mart Cuma günü, Yüksel Caddesinde yapılan basın açıklamasının metni:

“Gün geçmiyor ki bir arkadaşımız taciz edilmesin, saldırıya uğramasın veya öldürülmesin. Homofobi ve transfobinin bu derece yükseldiği bir süreçte kimden sorumlu olduğu pek muğlak olan Bakan Selma Aliye Kavaf’ın, eşcinsellere yönelik ayrımcı ve hedef gösteren açıklamasını esefle kınıyoruz!
 
Kadın sorunları ile ilgilenmek üzere oluşturulan Devlet Bakanlığı’nın başlıca görevlerinden biri; kadın hakları mücadelesinin içinde yer alan tüm kadın örgütleriyle ’ortak politikalar’ çerçevesinde birlikte çalışmaktır. Ancak sayın bakan, cinsiyetçi, faşist, heteroseksist açıklamalarıyla toplumun farklı kesimleriyle bakanlık ve hükümet arasındaki bütün köprüleri yıkmaktadır.
 
Bilimsel gerçeklerin bence’si, sence’si olamaz. Bilim yerel değildir, ülke koşullarına göre farklılık gösteremez. Bu açıklamalar sadece ve sadece LGBT bireylere yönelik nefret söylemidir. Nefret suçlarının failleri sadece suçu işleyen kişiler değil, insanları suça teşvik eden zihniyettir. Nefret suçlarının mağduru ise, tek başına suçun hedefi olan insanlar değil, o insanların olduğu bütün toplumsal kesimdir.
 
Türkiye’deki LGBTT örgütleri olarak, doğuştan sahip olduğumuz insan hakları için yıllardır çalışıyor, her alanda sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı AKP’li Selma Aliye Kavaf, eşcinsellere yönelik ayrımcı ve hedef gösteren açıklamaları nedeniyle bu ülkede yaşayan lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüellerden, ailelerimizden ve bütün vatandaşlarından özür dilemelidir.”

Yapılan açıklamayı destekleyen organizasyonlar şöyle:

Kaos GL Eğitim Komisyonu, Kaos GL Dergisi, Ankara Kadın Platformu, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe ücgen İzmir Dernegi, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, Amargi Kadın Kooperatifi,  Kadın Dayanışma Vakfı, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, SBF-d- DER, Ayrımcılık Karşıtı Dernek Girişimi AYRI-DER, Genç-Sen, ODTÜ Sosyoloji Topluluğu, Üniversiteli Genç Kadınlar, Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları ABD Öğretim Üyeleri, Cins Kulüp, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları ve Dayanışması Kulübü, Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi, Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi, Nefret Cinayetlerini Duyuruyoruz İnisiyatifi, Gül Dünya Sanat Topluluğu, Sanal fanzin pArşömen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kitap ve Sosyal Araştırmalar Kulübü (KTU / KSAK)


Etiketler: insan hakları
İstihdam