24/08/2009 | Yazar: Anıl Üver

‘Herkes İçin Eğitim: Bazıları eşcinseldir. Buna alışın artık!’ 

‘Herkes İçin Eğitim: Bazıları eşcinseldir. Alışın artık!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

‘Herkes İçin Eğitim: Bazıları eşcinseldir. Buna alışın artık!’ 

Britanya okullarındaki homofobiye karşı ‘okula dönüş’ reklam kampanyası Başbakan Brown’un desteği ile başladı.
 
Eşcinsellerin eşitliği için 1989 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Stonewall, 24 Ağustos’tan itibaren, öğrencilerin okula dönüş zamanı, ‘Bazı insanlar eşcinseldir. Buna alışın artık!’ mesajıyla bir kampanya başlatıyor.
 
Öğrencilerin tasarlamış oldukları slogan İngiltere’deki reklam panolarını süsleyecek.

İngiltere, İskoçya ve Galler’de toplam beşyüz reklam panosu, yirmi büyük tren istasyonu bu sloganla donatılacak. Reklamlar, Stonewall’un Britanya okullarındaki homofobik tacizlerle mücadeleye yönelik ‘Herkes İçin Eğitim’ kampanyası kapsamında devam ediyor.
 
Yüzelli öğrenci tarafından tasarlanan slogan, ilk olarak poster, etiket ve kartpostal olarak beşbin ortaokula dağıtıldı. Mesaj o kadar tutuldu ki okulların dışına kadar yayıldı. Stonewall’un tacize sıfır tolerans mesaj kampanyası Başbakan Gordon Brown, Londra valisi Boris Johnson gibi politikacılar ve Stonewall’un ortak kurucularından Ian McKellen, Alan Carr, Rhona Cameron, Sarah Water ve Danii Minogue gibi ünlü kişilerce de destekleniyor.

Stonewall’un genel koordinatörü Ben Summerskill, ‘kampanyanın billboard kontrol sorumlulardan biri, bazı pilot afislerin üzerine homofobik yazılar yazıldığını bildirdi. Bu da bize Britanya’da bugün bile önyargıların ne kadar canlı olduğunu gösteriyor. Bu kampanya, okul içinde ve dışında homofobik tacizlerle mücadelenin herkesin meselesi olması gerektiği fikrini desteklemesi amacıyla yeni okul döneminin başlama tarihine denk getirildi‘ dedi.(AE)


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam