27/09/2012 | Yazar: Kaos GL

Yazar Ayşe Kulin, Söz Sende’de Balçiçek İlter’e konuştu. "Gizli Anların Yolcusu" romanının devamı niteliğindeki yeni romanı "Bora’nın Kitabı"nı anlattı.

‘Homofobi Ödülü Çok Gücüme Gitti’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yazar Ayşe Kulin, Söz Sende’de Balçiçek İlter’e konuştu. "Gizli Anların Yolcusu" romanının devamı niteliğindeki yeni romanı "Bora’nın Kitabı"nı anlattı.
 
Romanında eşcinsel iki gencin aşkını anlattığını belirten Kulin, eşcinsellerden aldığı tepkilere de değindi. Kulin, "Bana Melih Gökçek’le birlikte homofobi ödülü verdiler, çok gücüme gitti." diye konuştu.
 
Eşcinselliğin El Kitabını Yazmadım
Romanımda eşcinselliği konu aldığım için bir akrabam bana, "Senin her kitabını okudum ama o kitabını okumadım." dedi. Başka bir kız arkadaşım da aynı şeyi söyledi. Eşcinseller hakkında ilk roman yazan ben değilim. Ama eşcinsel olmayıp da yazan pek yok. Çok satan bir yazar olarak, eşcinsel olmayan biri olarak ilk defa ben yazdım. İki erkek arasındaki aşkı anlattım... Bazı okurlarımın tepkisinden çok korkmuştum ama korktuğum gibi olmadı, kitaba bayıldılar. Pek çok eşcinsel bana onların dünyasını edebiyata taşıdığım için teşekkür etti. İyi yansıtamadığım yönünde eleştiriler de aldım tabii. Ama ben bir roman yazdım, romanda iki adamın aşkını anlattım. Ben eşcinsellerin el kitabını yazmadım.
 
Homofobi Ödülü Çok Gücüme Gitti
Bana Homofobi ödülü verdiler. Davet etseler giderdim ve onlara niye yanlış yaptıklarını söylemek isterdim. Melih Gökçekle bana o ödülü vermeleri çok gücüme gitti. O belki haketmiş olabilir bilmiyorum, ama ben haketmediğime inanıyorum. Homofobi bir insanlık suçudur. Kitabı beğenmemiş olabilirler, eleştirirler o ayrı bir şey. Ama homofobi suçu işlemek çok ağırdır, nefret suçudur. Eşcinsellerin bu ülkede çok hırpalandığını düşünüyorum.
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam