11/06/2014 | Yazar: Ezgi Koçak

Prof. Dr. Simten Coşar’ın Gamze Yücesan-Özdemir’le birlikte editörlüğünü yaptığı ‘İktidarın Şiddeti: AKP’li Yıllar, Neoliberalizm ve İslamcı Politikalar’ kitabı Metis Yayınevi’nden çıktı.

‘İktidarın Şiddeti’ AKP’li yıllara mercek tutuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Prof. Dr. Simten Coşar’ın Gamze Yücesan-Özdemir’le birlikte editörlüğünü yaptığı “İktidarın Şiddeti: AKP’li Yıllar, Neoliberalizm ve İslamcı Politikalar” kitabı Metis Yayınevi’nden çıktı.
 
Özgün ismiyle (Silent Violence: Neoliberalism, Islamist Politics and the AKP Years in Turkey) İngilizce basımı Red Quill Books’tan 2012 yılında çıkan kitap, 2014 yılında Metis Yayınları tarafından Türkçe olarak basıldı.
 
Neoliberalizm ile İslamcı politikalar sarmalında AKP
 
“AKP politikalarının, partinin iktidara gelişinden bugüne sürekli çağrıcı çelişkiler ve ikilikler taşıdığı malum. Bu ikiliklerin izini sürdüğümüzde hepsinin tek bir büyük ikilikten türediği görülüyor: Bir yanda neoliberalizm, yani bireycilik, diğer yanda İslamcılık-Türkçülük, yani cemaatçilik.”
 
Kaos GL Danışma Kurulu üyesi Coşar’ın kitabı “uzlaşmaz sanılan bu ikiliği nasıl anlayabiliriz” sorusu üzerinden şekilleniyor. Bu sorunun cevabını ararken de devlet, hukuk, uluslararası ilişkiler, sivil toplum, yurttaşlık, sosyal politikalar ve toplumsal cinsiyet düzeyinde AKP hükümetlerinin yönetiminde geçen yıllardaki şiddeti “baskı ve eşitsizliğe dayalı neoliberalizm ile İslamcı politikaların eklemlendiği bir dönem” olarak ele alıyor.
 
İlgili haber:
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam