03/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

‘Benim de homofobik, transfobik, ahlakçı jinekologlarım oldu’ diyorsanız hikâyelerinizi asli.alpar@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.

‘Jinekolog Muhabbetleri’ ile birlikte güçlenmeye, değiştirmeye devam ediyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Benim de homofobik, transfobik, ahlakçı jinekologlarım oldu” diyorsanız hikâyelerinizi asli.alpar@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.

Hüsrev Orgun'un "Jinekolog Muhabbetleri"nden ilhamla ürettiği eseri

Nisan ayında başladığımız Jinekolog Muhabbetleri yazı dizisinde, eşcinsel, heteroseksüel, biseksüel trans kadınlar ve trans erkeklerin jinekolog muayene deneyimlerini içeren kırk birinci hikâyeyi yayınladık. Jinekolog Muhabbetleri, bir iç dökme, bir dertleşme olmasının yanı sıra, anlatıcıların bu alandaki deneyimlerinin bir paylaşımı da oldu.

Bu yazı dizisi için gelen anlatılar dışında, yayınlanmasını istemedikleri hikâyeleri bizimle paylaşan ve bu çalışmayı sürdürmemiz gerektiğine bizi ikna eden birçok kadın ve trans erkekten e-posta aldık. Bu e-postalarda, önyargıları nedeniyle jinekoloji muayenesinden kaçınan ancak yazı dizisinden güç alarak kontrole giden, tedavi olmaya başlayan okurlar bizlerle hikâyesini paylaştı. Anlatılmayı bekleyen birçok hikâye anlatılmıştı ve ne olursa olsun yaşananlar çoğumuza güç vermişti.

Bu yazı dizisi için hikâyelerini bizlerle paylaşan ve bizi güçlendiren tüm anlatı sahiplerine, yazı dizisini merakla takip eden tüm okurlara, yazı dizisine yöntemsel katkıları nedeniyle lgbtisagligi.org ekibine, Özge Gözke’ye ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden Efsun Sertoğlu’na teşekkürü borç biliriz.

Bu yazı dizisinden ilhamla eline kanaviçesini alan ve Jinekolog Muhabbetleri için ürettiği eseri bize hediye eden Hüsrev Ongun’u unutmamak gerekiyor.

Ayrıca, Jinekolog Muhabbetleri yazı dizisinden hareketle, Türkiye’de cinsel sağlığı birçok açıdan değerlendiren Özen B. Demir’in Kaos GL Dergi 155. sayısına yazmış olduğu “Jinekoloji ve Obstetrik: Kritik-Klinik Fragmanlar” yazısı, hikâyelerimizin politik-ideolojik düzlemdeki nabzını tutuyor. Kaçırmayın.

Daha gidecek çok yolumuz, söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Beş ay gibi kısa bir zaman içinde bir birimizi bulmaya ve birlikte güçlenmemize vesile olan Jinekolog Muhabbetleri sizlerin katkılarıyla devam edecek. “Benim de homofobik, transfobik, ahlakçı jinekologlarım oldu” diyor ve yazı dizisine katkı sunmak istiyorsanız hikâyelerinizi halen asli.alpar@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam